• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Hitchcock

Filmen er en intens historie om Alfred Hitchcock, om ægteskabet med Alma Reville og om tilblivelsen af hans største filmsucces "Psycho".

Biografi/baseret på virkelig historieDramaKomedieTEMA Biografiske film
Produktionsår: 2013
Varighed: 98 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Sacha Gervasi,
Medvirkende: Anthony HopkinsHelen MirrenScarlett JohanssonToni Collette,
Stikord:
 Gys,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 22.02.2013Spændingens mester bliver Alfred Hitchcock kaldt, og det er der bestemt noget om. Har man set film som "Vertigo", "Fuglene" og "Psycho", så er man klar over, at Hitchcock havde en sublim evne til at fortælle sine historier nervepirrende godt. Og selvfølgelig skal der laves en biografisk film om ham og, ikke mindst, samarbejdet med hustruen Alma Reville.

At man så har fået Anthony Hopkins til at spille hovedrollen er noget af et scoop – og det bliver kun bedre af, at sminkeafdelingen har gjort et kæmpe arbejde, som bør belønnes med en Oscar. At man kan forvandle Hopkins til den temmelig store og kraftige Hitchcock er noget af en præstation.

Filmen "Hitchcock" foregår under udarbejdelsen og indspilningen af hans største filmsucces, "Psycho". Hitchcock har stor succes, men savner at tage chancer og prøve nye ting, sådan som han gjorde, da han var helt ung. Samtidig har han udfordringer i ægteskabet, så han længes efter at kaste sig over filmprojektet.

Filmen "Hitchcock" er således både en historie om manden selv, om ægteskabet med Alma Reville (Helen Mirren), om Hollywoods filmindustri i slutningen af 1950'erne og om, hvordan "Psycho" blev til.

Både Anthony Hopkins og Helen Mirren spiller aldeles fremragende. Scarlett Johansson spiller også fremragende som den unge skuespiller Janet Leigh, der ender som hovedperson i "Psycho" – og dermed også i den berømte brusebadsscene, hvor hun bliver dræbt. Janet Leigh er meget bevidst om Hitchcocks manipuleren med de unge (blonde) kvindelige stjerner, men samtidig får hun en dyb respekt for ham som den dygtige instruktør, han var.

Den bedste scene i filmen er så afgjort hen imod slutningen, da Hitchcock står uden for døren ind til biografsalen og lytter til publikums reaktion på "Psycho". Netop da scenen med brusebadet kommer, ved han præcist, hvornår og hvordan publikum bør reagere, for at der er tale om en succesfilm. Og en succes blev "Psycho" som bekendt – og på grund af det fornyede samarbejde med hustruen omkring instruktionen af filmen, blev den også til en fornyelse af deres ægteskab.

"Hitchcock" er en rigtig fin film, om en af de største instruktører, rettelig kaldet "spændingens mester".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer