• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Adventure

Grøntsagaer i huset sæson 1-4 (serie)

Veggie Tales in the House

Et børneshow med et kristent og moralsk indhold. En serie af afsnit der følger en række grøntsager og deres spændende og udfordrende dage i huset.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTEMA Kristne filmTEMA Serier
Produktionsår: 2014
Varighed: 999 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Tim Hodge,
Medvirkende: Danske stemmer:Bjarne AntonisenMathias Klenske,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sonnich Sunil Nørtoft Thacker - 01.04.2022HYGGELIGT OG LÆRERIGT 

I 2014 fornyede Netflix kontrakten med "Grøntsagaer i huset" - de højt elskede karakterer fra det amerikanske børneshow ”Veggie ales” der kørte på amerikansk TV fra 1993-2015. "Grøntsagaer i Huset" følger stort set samme plotline som de originale shows. Dog er denne serie, samt efterfølgeren Grøntsagaer i byen, modsat det originale show udgivet på dansk til stor glæde for dem, der godt kan lide, at der er lidt mening med det, vores børn ser. Animationerne er simple, men gode, hvilket absolut ikke gør noget og fint underbygger historierne.

Lette små historier
Hver episode indeholder 2 afsnit med hver sin historie fra huset. Fælles for alle historier er, at man følger agurken Larry og de andre grøntsager i huset. Man møder ofte mange af de samme karakterer såsom den gamle og til tider lidt gnavne Ichabeezer, den gamle butiksejer hr. Vindrue og den glade Bacon Bill.

Historierne er varierede, som livet det er i et samfund, og man får derfor lyst til at se, hvad der mon ellers kommer til at ske. Der er fx en historie, hvor Larry og flere andre bliver spærret inde i en butik. De er ikke alle lige gode venner, og det skaber splid. Spliden gør, at det er svært for dem at finde en vej ud. I en anden historie følger man Larry og Bacon Bill. De har lavet et band og finder ud af, at Bill er god til at Beatbokse. Bill går solo, og Larry bliver efterladt. Mon de bliver venner igen efter dette? En tredje historie handler om Larry, der ikke vil hjælpe en af dem, han ikke stoler på. Hr. Vindrue forklarer Larry, hvad det vil sige at være en næste ud fra lignelsen om den barmhjertige samaritaner.

Kristent indhold
Det sidste eksempel ovenfor siger det meget godt. Et børneshow, der fortæller en lignelse fra Bibelen må have et kristent indhold, og det har det også. Nogle afsnit har mere end andre, men alle afsnit har noget. I nogle episoder er budskabet direkte koblet op på et bibelvers, mens det i andre er mere moralsk. I afsnittet, hvor grøntsagerne er fanget i butikken og ikke kan samarbejde, hører vi fra Prædikerens Bog 4 vers 9, at det er bedre at stå sammen. I afsnittet med bandet fokuseres der mere generelt på, at vi ikke skal bekymre os for, om vi er den bedste, men at vi alle har værdi. Som afslutning på hver episode siger Bob og Larry desuden: "Husk nu børn: Gud har gjort jer helt særlige, og han elsker jer meget højt."

Der vil være folk, der synes, at Netflix ikke burde vise serier med så tydeligt et religiøst indhold. Jeg mener dog, at alle kan lære noget af de kristne moraler og bibelvers. For troende familier er showet en gave til hjemmet. Ens børn kan se tv og samtidigt få en smule kristendomskundskab.

Sange
En sidste og vigtig bemærkning om serien er, at der i hvert afsnit indgår en sang. Sangene er ikke altid lige fængende, men de er ofte med til at fremhæve budskabet i episoden og gøre det sjovere at se for både børn og forældrene.

For alle
"Grøntsagaer i huset" er målrettet børn, men er helt klart en af de børneserier, som vi voksne sagtens kan hygge os med at se med på. De helt små børn på 2-3 år vil måske ikke fange de store budskaber i showet, og nogle afsnit kan måske virke lidt voldsomme, men de kan sagtens se det sammen med forældrene.

Kan ses på Netflix - udgår fra Netflix 23/9-2022.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer