• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Drama

Greenleaf sæson 2 (serie)

Den sorte megakirke Calvary, ledet af præstefamilien Greenleaf, har en del problemer - blandt andet med økonomien. Det kræver nemlig en del at tilfredsstille folks mening om stil og teologi for at få donationer nok.

DramaTEMA Kristne filmTEMA Serier
Produktionsår: 2017
Varighed: 670 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 13 år
Instruktør: Craig Wright,
Medvirkende: Merle DandridgeKim HawthorneLamman RuckerOprah Winfrey,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 21.12.2018FORKYNDELSE DER KILDRER FOLKS ØRER 

Megakirken Calvary med biskop James som leder, eksisterer kun, så længe der er donationer nok fra menigheden. Derfor er det vigtigt for præstefamilien Greenleaf at fremstå troværdige og lydefri. Men ligesom i sæson 1, er der mange ting, der ikke er, som det burde være, og det er ikke alt, der kan skjules for menigheden.

Den 40-årige søn Jacob er ved at løsrive sig fra sin fars skygge. Han er blevet prædikant i en konkurrerende menighed, som ledes af den fremadstormende leder Basie Skanks. Jakob er betænkelig ved den noget lyssky måde, Basie skaffer kirken penge. Forholdet mellem Greenleaf-familiens to teenagepiger, kusinerne Zora og Sophia, er for det meste tæt, men der er også gnidninger. Især Zora har det ikke altid lige let ved at acceptere forældrenes forsøg på at beskytte og opdrage dem. Charity, der er datter af biskop Greenleaf, går meget op i de musikalske indslag i kirken og arbejder sammen med en mandlig producer, som hun flirter med - og det kan hendes mand Kevin nemt se.

Homoseksualitet bliver et stort tema
Hvordan klarer Geenleaf-familien, at Kevin springer ud som bøsse, og at Charity vil skilles fra ham? Og hvordan skal kirken forholde sig til de homoseksuelle? Jacobs hustru Kerissa siger, at Gud elsker alle mennesker - også homoseksuelle - men ikke synden. Andre synes, at Calvary er håbløs forældet ved at fastholde det "gamle" synspunkt. James er i et dilemma mellem at prædike, som mange folk ønsker, eller som han mener ud fra Bibelen. Han vil ikke uden videre give efter - er selv lidt i tvivl, men han vil bede over det.

Grace arbejder ufortrødent videre med at få sin morbror Mac dømt for de seksuelle overgreb, hun ved, han har gjort. Hun går også ind i et romantisk forhold, som vækker en del modstand i familien. Lady Mae, fruen i huset, sørger altid for at være opdateret på sladder, som hun strør om sig med og bruger til at trække i trådene bag kulisserne, så tingene bliver, som hun ønsker det.

Ingen er perfekte i den store Greenleaf-familie. Der er mange eksempler på, hvordan man kan hjælpe andre - og hvordan man ikke skal gøre. Der er små åndelige perler indimellem. Flere af dem kommer fra Grace's teenagedatter Sophia, der oplever en form for omvendelse. Fx da hun får at vide, at det bryllup, Grace skulle prædike ved dagen efter, er aflyst. Så foreslår Sophia, at de skal bede for parret. Men nej, det nytter ikke efter Grace's mening. Nå ... men så vil Sophia gerne bede for Grace, for som hun siger: "En pastor, der ikke tror på bøn, har nok brug for bønner."

Musikken fylder godt
Der er lagt en del vægt på musikalske indslag i serien. Menigheden har Mary Mary - kendt fra sangen Shackles - på besøg, og den konkurrerende menighed har Kirk Franklin på besøg. Forkyndelsen er igen en masse mere eller mindre velvalgte bibelcitater. Lige pludselig siger James til Grace: Jomfrufødslen, opstandelsen og treenigheden - det er alt sammen sandt. I sæson 1 så vi en barnedåb. I denne sæson er der derimod voksendåb i Calvary. Forkyndelsen er heller ikke helt sammenhængende. Der er anslag fra herlighedsteologi, men der er også steder, hvor synden, Guds nåde og frelsen står stærkt. Visse steder er der lagt stærk vægt på, at Guds ord er forpligtende for alle kristne, og straks efter kaldes det ukærligt at tale om homoseksualitet som synd. Seriens 16 episoder i sæson 2 kan ses på Netflix, hvor også sæson 3 har haft premiere.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer