• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Gimme Shelter

En 16-årig trodsig og omsorgssvigtet pige bor hos sin voldelige og narkopåvirkede mor. Hun flygter, opdager at hun er gravid, lever på gaden, men ender på et hjem for teenagere, der vil føde deres børn.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Kristne filmTEMA Ved livets begyndelse
Produktionsår: 2013
Varighed: 101 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Ron Krauss,
Medvirkende: Vanessa HudgensRosario DawsonBrendan FraserJames Earl Jones,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 29.07.2014HUN VALGTE LIVET
Mange kender Vanessa Hudgens som Gabriella fra High School Musical. I "Gimme Shelter" (på dansk: giv mig beskyttelse) spiller hun hovedrollen som den 16-årige Agnes, der i trods forlader sin mor. Altså en helt anden rolle, end sangstjernen i "High School Musical". Og hun spiller overbevisende.

Agnes bor hos sin mor, der lever på stoffer. Moren er fysisk voldelig mod Agnes og har ikke formået at give hende omsorg. En dag bliver for meget for Agnes. Hun siger til moren, at hun stikker af. Moren sender hende af sted med ordene: "Du er bare en dum værdiløs luder." Agnes kender ikke sin far, men har hans adresse, så hun prøver at opsøge ham. Det viser sig, at han - Tom - er meget rig og bor med sin kone Joanna og to små børn i en fornem villa. Apple - som Tom har kaldt Agnes - vil bare have tag over hovedet, indtil hun kommer på fode selv. Farens kone kan slet ikke kapere den oprørske teenager med piercinger og dårlige manerer ved bordet.

Apple finder ud af, at hun er gravid. Hun får en scanning, hører hjertelyden og får billeder med hjem. Hvis hun vil bo hos Tom og Joanna, skal hun overholde visse regler: Gensidig respekt. Tillid. Fortrolighed. Og både Tom og Joanna kræver, at hun får en abort, for hun er alt for ung til at påtage sig moderansvar. Med billederne og lyden af hjerteslag fra scanningen i tankerne, vælger hun i sidste øjeblik at flygte fra abortklinikken. Hun må nu leve på gaden og finde mad i containere. På et tidspunkt ender hun på hospitalet efter at have bedt Gud om at beskytte sig. På hospitalet får hun besøg af hospitalspræsten. Apple siger, at hun ikke behøver en præst, for Gud er ligeglad med hende. Præsten siger, at Gud kan være hård indimellem, men Gud har en plan. Præsten har et forslag til Apple om at komme på et shelter - et hjem for teenagere, som vil føde deres børn. Men Apple har boet på så mange institutioner i sit liv, at hun råber til præsten om at gå. Og det respekterer han.

Inden Apple skal udskrives, prøver moren at få hende hjem, men hun får ikke overbevist Apple om, at det er en løsning. Apple kommer til præsten og tager imod hans tilbud om at komme på et shelter. Der får hun hurtigt nye veninder. Da Apple's mor dukker op ved en indsamling til shelteret, opfører hun sig så aggressivt over for Apple, at Apple senere får skyldfølelse over, at hun afviste sin mor.

Filmen er baseret på virkelige hændelser blandt piger på et shelter, men det forhindrer den ikke i at have spændingsmomenter undervejs. Kathy DiFiore har gennem 33 år drevet flere shelters og hjulpet mange teenagere fra gaden til at føde deres børn. Vi ser et realistisk billede af samfundets forfærdelige bagside. Det er en film, der også giver tanker om, hvordan man elsker betingelsesløst. Præsten er i flere situationer god til at strø små guldkorn ud. Filmen giver håb om, at det kan lade sig gøre at knække den sociale arv.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer