• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Frost/Nixon

Frost og hans medarbejdere havde håbet på at afsløre, hvor korrupt præsident Nixon er, men han ser ud til at slippe elegant uden om ethvert angreb.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Biografiske film
Produktionsår: 2008
Varighed: 122 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Ron Howard,
Roman/manuskript: Peter Morgan,
Medvirkende: Frank LangellaMichael SheenSam RockwellKevin Bacon,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Rickard Blakely - 15.01.2010Watergate-skandalen, som foregik i tidsrummet 1972-74, var en konspiration på præsidentniveau, der førte til, at Richard Milhous Nixon som den første i USA's historie måtte gå af som præsident. Han gik af den 8. august 1974 og fik fuld benådning af sin efterfølger Gerald R. Ford - til forargelse for mange i det amerikanske folk. Tre år senere gik Nixon med til at blive interviewet fire gange af David Frost, en britisk komiker og programvært. Nixon mente, at det ville blive let at sno Frost om sin lillefinger og på den måde genvinde sin ære. Men Frost viste sig at være en vanskeligere modstander end forventet, og han kom sejrende ud af duellen med en tv-transmitteret tilståelse fra Nixon.

Ron Howards film "Frost/Nixon" har manuskript af Peter Morgan. Filmen viser tiden efter Nixons afgang og frem mod hans tilståelse i det fjerde interview med Frost. Skuespillerne Michael Sheen og Frank Langella spiller henholdsvis David Frost og Richard M. Nixon. Den første halvdel af filmen viser Frosts kamp for at sikre sig interviewene med den vanærede præsident. Nixon forlanger 600.000 dollars for interviewet, og Frost må låne store beløb fra venner og bekendte. Vi følger også Frost og hans tre medarbejdere, reporter Bob Zelnick (Oliver Platt), forfatter James Reston Jr. (Sam Rockwell) og producent John Birt (Matthew Macfayden) i deres undersøgelser og forarbejde til interviewene. 

Selve interviewene præsenteres i filmen som en intellektuel boksekamp mellem de to hovedrolleindehavere. De fire interviews kommer i kronologisk rækkefølge, og det gør de involveredes følelser også. Frosts medarbejdere fortvivler over Nixons tilsyneladende triumf i de første interviews. Mens de havde håbet på at afsløre, hvor korrupt han er, ser han ud til at slippe elegant uden om ethvert angreb fra Frost. I de tre første to-timers interviews kommer Frost ingen vegne, mens Nixon brillerer med sin retorik.

Læs hele artiklen Frem i lyset, som denne anmeldelse er et uddrag fra.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer