• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Frost 2

Frozen II

En udmærket opfølger for "Frost", men filmen har væsentlige mangler. Den for tæller bl.a. ikke, hvordan dronning Elsa fik sine magiske kræfter.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2019
Varighed: 103 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Chris BuckJennifer Lee,
Medvirkende: Danske stemmer:Kristine Yde EriksenMaria Lucia Heiberg RosenbergMartin Brygmann,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Mads Dahl Mølgaard Madsen - 02.01.2020LETTERE FORKØLET UNDERHOLDNING FOR HELE FAMILIEN

I 2013 føg en prinsessemusical løst baseret på en dansk eventyrdigters fortælling ud over verden og satte rekord som den mest indtjenende animationsfilm nogensinde, og sangen Let It Go blev en verdensplage som den fjerdebedst sælgende sang det år. Både film og sang hev en Oscar hjem til Disneys kaminhylde.

Nu er der gået seks år, og filmens primære publikum er blevet tilsvarende ældre. Selv om det må have givet folkene bag Frost sved på panden at skulle levere en opfølger, som kunne leve op til 1'erens kæmpesucces, og selv om 1'erens publikum i mellemtiden er blevet teenagere, så har de alligevel begået en længe ventet 2'er – hvilket faktisk også er historisk. Det er første gang nogensinde, at Disney sender en animationsfilms 2'er i biografen. I skrivende stund er 2'eren allerede den fjerdebedst indtjenende animationsfilm nogensinde, så den kan sagtens nå at gå hen og sætte en ny verdensrekord.

Historien foregår tre år efter første films plot. Elsa har lært at styre sine magiske kræfter og er blevet en vellidt dronning. Men hvor har Elsa overhovedet sin magi fra? Det drager hun ud imod ukendt land for at finde ud af i denne film. Sammen med søsteren Anna, filejsen Kristoff, rensdyret Sven og snemanden Olaf (forrygende sjov i denne film!) drager de imod en fortryllet skov, hvor søstrenes farfar blev indblandet i noget mystisk, da han var konge. Hvor spørgsmålet i "Frost" var, om Elsas evner var for farlige for denne verden, er spørgsmålet i "Frost II" modsat, om Elsas evner kan redde kongeriget?

Overdådig film, men noget går galt
Der er lagt i kakkelovnen til en overdådig film. Og det er man på flere stræk lykkedes med – "Frost II" er underholdende, smuk og en værdig efterfølger. Til gengæld var der ting, jeg ikke kunne undlade at ærgre mig over. Der blev introduceret nye karakterer, som var overflødige for plottet, og gamle karakterer skulle også bare lige på scenen for en kort bemærkning som ligegyldig fan-service. Plottet var overraskende svært helt at forstå – f.eks. optræder der naturånder i filmen, som vist nok er meget vigtige, men det forklares dårligt, hvorfor de er det. Og får vi overhovedet svaret på, hvor Elsa har sin magi fra? Jeg sad og var lidt konfus, da vi nåede til rulleteksterne. Der var plothuller i historien, og jeg tror, at de fleste erfarne filmseere vil forudse historiens vendepunkter ret nemt

Der var længere imellem de mindeværdige sange, end i den første film, og der var et par sange, som ikke førte plottet fremad, men desværre trak tempoet ud af filmen. Der var døde perioder midt i filmen. Klimaks var forudsigeligt og forhastet, og i det hele taget har man villet for meget, så filmen bliver for proppet, og informationer bliver utilstrækkeligt formidlet. Jeg tror imidlertid, at mange, og især børnene, vil undskylde filmen denne opremsning af skæverter. For når orkestret og artisterne kysser øregangene i episk storladenhed, når de fremragende animationer forkæler nethinden, og man igen er i selskab med elskelige karakterer, så vil de fleste nok være villige til bare at lade sig underholde og tilgive det meste.

Filmen har gode temaer
Karaktererne i "Frost II" er godt selskab, og filmen har bestemt markante styrker, som lige akkurat retfærdiggør filmens eksistens. Filmen behandler udmærket temaer som søskendekærlighed, det at blive voksen, skæbne og kald, beskyttelse af naturen og sågar kolonialisme. Plot, karakterudvikling, ørehængende sange og følelsesmæssig tyngde er dog kvaliteter, hvor filmen står tilbage for sin forgænger. De væsentlige mangler til trods, går man ikke forgæves i biografen for at se "Frost II". Selv om filmen i Disney-regi kun er 'okay', så borger Disney-brandet alligevel for en kvalitet på en masse parametre, som stadig ligger i en anden liga af vedkommenhed og kunstneriske ambitioner end de fleste animationsstudier. Men kære Disney, I skal passe på ikke at blive for konforme, miste jeres vovemod i historiefortællingen, og I skal være varsomme med at lefle for meget for tidsåndens politiske strømninger. "Frost II" er en anelse for pæn og uoriginal bag sin episke, eventyrlige facade.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.2 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer