• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Action

Free Guy

Guy lever i et computerspil og har en ensformig hverdag. Det vendes der op og ned på, da han får øje på sin drømmepige. En ret så underholdende og humoristisk film.

ActionAdventureKomedie
Produktionsår: 2021
Varighed: 115 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Shawn Levy,
Medvirkende: Ryan ReynoldsTaika WaititiJodie Comer,
Stikord:
 IT,
 Etik,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 17.08.2021COMPUTERSPIL I VIRKELIGHEDEN 

I en videospilsverden, der har rigtig meget til fælles med eksempelvis GTA, møder vi smilende, venlige og helt ordinære Guy (Ryan Reynolds). Guy har en voldsomt ensformig hverdag, hvor han udelukkende gør den samme lille håndfuld ting hver eneste dag. Årsagen til det er, at Guy er en baggrundskarakter i et online videospil. Han har ingen indflydelse på spillet, for hans eneste formål er at bidrage til videospillets miljø med sin tilstedeværelse. Det vendes der op og ned på, da han pludselig en dag får øje på sin drømmepige. Han vil gøre alt for at få hende til at lægge mærke til ham, men det er en større udfordring, for hun er til gengæld et rigtigt menneske foran en computerskærm.

Overraskende god
Som med så mange filmtitler, har premieren på "Free Guy" været udsat en del. Den første trailer til filmen dukkede op i december måned 2019. Det har været svært at danne sig nogen forventninger til filmen, da for eksempel markedsføringen ikke har været til at få øje på i Danmark. Dog var tematikken i traileren til filmen - der var prop-spækket med masser af computeranimation og Ryan Reynolds-agtig humor - ikke til at tage fejl af.

Det kom som lidt af en overraskelse, hvor god filmen så faktisk endte med at være. Tematikken er gennemført, de mange effekters kvalitet er upåklagelig, humoren svinger mellem god og cheesy, og historien er faktisk ret så underholdende. De indblandede skuespillere er særligt med til at bære historien. Ryan Reynolds, der senest er kendt for Deadpool-filmene, spiller over for en varieret gruppe af velkendte og knap så kendte ansigter, der alle er med til at få det bedste frem i Reynolds' karisma og humor.

Filmens videospilstema gør, at den er stærkt afhængig af velfungerende computeranimation. Det går stærkt ud over publikums fordybelse i filmen, hvis ikke effekterne spiller; men det gør de heldigvis, selvom vi ikke ligefrem præsenteres for noget videre revolutionerende.

Tematikken
Meget af filmens handling føles velkendt, og det skyldes, at "Free Guy" låner et par tematikker her og der fra et par succesrige film. For eksempel minder den karakterudvikling, som Guy gennemgår i løbet af handlingen, rigtig meget om The Truman Show.

Computer- eller videospil er et tema, som før er blevet filmatiseret. Dog formår "Free Guy" at berøre nogle ret så interessante emner og endda etiske spørgsmål. For hvor går grænsen for, om noget er en ubetydelig karakter i et computerspil og kunstig intelligens? Er Guy, der har egen fri vilje og unik personlighed, en levende person eller bare en samling 0- og 1-taller i en tilfældig kombination?

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer