• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Flugten fra Østtyskland

Balloon

Et helstøbt drama om to familiers forberedelser og flugt fra DDR i 1978 og myndighedernes forsøg på at stoppe dem. Filmen er baseret på virkelige begivenheder.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaThrillerFilmstriben.dk
Produktionsår: 2018
Varighed: 125 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Michael Herbig,
Medvirkende: Friedrich MückeKaroline SchuchDavid KrossAlicia von Rittberg,
Stikord:
 DDR,
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Peter E. Nissen - 19.03.2020LAD OS KOMME VÆK

Selvom denne film er relativt lang, flyver tiden af sted. Fra start til slut sidder man fanget i et intenst drama med to familier, som under den kolde krig i 1978 desperat forsøger at flygte fra Østtyskland til Vesttyskland i en luftballon. Vi følger både familiernes forberedelser og flugt, samt myndighedernes forsøg på at stoppe dem. Filmen er bygget på en virkelig historie.

Fine ramme
Filmen skaber fine kulisser om historien, og det er imponerende, hvordan man har fået genopbygget en stemning fra dengang. Dog er husene lige velholdte nok, men det ændrer ikke ved, at man får et overbevisende indtryk af miljøet i DDR. Skuespillet er overbevisende, og musikken hjælper til at understøtte dramaet. Filmen fungerer godt og helstøbt som drama, og derfor er den velegnet til weekendens underholdningsfilm med familien derhjemme. Det er et dejligt alternativ til mange ligegyldige amerikanske film i genren, fordi man her også får indblik i en historisk virkelighed.

Overvågningssamfund
Vi ser, hvordan familierne konstant skal forsøge at holde sagen skjult i et overvågningssamfund, hvor ingen tør stole på nogen. Det bliver kompliceret af, at børnene også er med i processen, og de må forholde sig til sagen, der hvor de er i livet. Vi hører om de uhyggelige konsekvenser ved at blive opdaget; hvordan det vil smadre familiernes liv. Vi møder råddenskaben i et sygt system, som gør meget for at knække folks frihed

Alt i alt en god film, som formidler historie på en levende måde.

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer