• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Flight

En alkoholpåvirket pilot (Denzel Washington) forulykker med flyet, men mange reddes. Han hyldes som helt, indtil hans alkohol i blodet afsløres.

Drama
Produktionsår: 2012
Varighed: 138 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Robert Zemeckis,
Medvirkende: Denzel WashingtonDon CheadleKelly ReillyJohn Goodman,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Peter U. K. Jensen - 26.07.2013LØGN ALKOHOL OG GUD

Bagsiden af medaljen
Denzel Washington blev nomineret til en oscar for præstationen som Whip Whitaker i filmen "Fligth", hvor han som erfaren flypilot viser os bagsiden af medaljen for et menneske, der tror, at han er Guds ligemand. Whip har magt og udviser stor arrogance over for sine medarbejdere. Godt hjulpet på vej af humor og ikke mindst afhængigheden af narko og sprut, er flykaptajnen nærmest flyvende i mere end én forstand lige indtil det hele går gruligt galt.

Filmen er instrueret af Robert Zemeckis kendt for solide film som Forrest Gump og Cast Away, der i lighed med "Flight" bringer eksistentielle spørgsmål på banen. Alkoholisme, løgn, magtmisbrug, dobbeltliv, mislykket ægteskab er blot nogle af de temaer, der tagets op i filmen, ligesom også lidelsens problem og temaet om Guds magt/afmagt bringes i spil. En super film med masser af godt indhold til en god aften foran skærmen.

Fly- og menneskestyrt!
I filmen er Whip Whitaker nærmest flyvende. Han har et frækt forhold til en stewardesse, og sammen med hende indtager han såvel sprut som narko kort før, han skal være pilot på et stort passagerfly. Han er helt oppe at dupperne, og trods lidt turbolens under flyets opstigning går alt efter planen. Kort før landing møder Whip sin nemesis – alt går gruelig galt. Flyets materiel sætter ud og gennem superflotte billeder fra hidtil usete vinkler, drages vi ind i den mirakuløse landing tæt på en øde mark, hvor kun en ensomt, beliggende kirke (ret symbolsk) bliver beskadiget under landingen. Kun seks personer omkommer, og kaptajnen hyldes som helt i medierne. Men lykken varer kort.  Whip finder hurtigt ud af, at en blodprøve har afsløret, at han fløj flyet i særdeles påvirket tilstand.

Menneskeligt deroute
Nu går filmen ind i en anden og rigtig spændende del, hvor vi følger Whips menneskelige deroute. Under sit hospitalsophold har han mødt en ung kvinde, der er narkoman. De forelsker sig og forsøger at få en tilværelse stablet på benene. Begge personer har deres problemer, men kvinden klarer sig bedst med møder i AA (Anonyme Alkoholikere) og et nyt job. Men den menneskelige deroute går kun én vej for Whip. Alkoholen er herre i hans liv, og han bliver viklet ind i et stort net af løgne, stoffer og magtmisbrug ikke mindst i forbindelse med retssagen omkring flystyrtet. Whip ønsker kun af flygte fra livet. Han er ikke fri – for kun sandheden kan sætte ham virkelig fri. Men det store spørgsmål er, om han tør stå ved sandheden og ikke blot tørre skylden af på den afdøde stewardesse, som han var sammen med i filmens begyndelse …

Alkohol og Gud
I løbet af filmen antydes det flere gange af forskellige personer, at måske ville Gud have Whip i tale og fortælle ham, hvem der styrer livets gang. Det er som om, Gud vil bryde Whip helt ned gennem alkohol og omgivelsernes magtmisbrug i forbindelse med den retssag, der kører omkring flystyrtets efterspil. Om Whip når frem til en erkendelse af, at han "kun" er et menneske, skal jeg lade være op til seerne, men jeg kan fortælle, at filmen byder på artige overraskelser og flere gode eksistentielle overvejelser undervejs.

Løgn og sandhed
I en verden, hvor skellet mellem sandhed og løgn nærmest er blevet ikke-eksisterende, er det befriende at se en film, der tager fat omkring sandhedsproblematikken. Filmen er værd at se og lade sig rive med af, det er en flot og ærlig film, der også tør stille spørgsmål ved, om en skyldig helt kan være en sand helt!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.2 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Tonny, 21-09-17 21:09:
Spændende
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer