• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Field of Dreams

Farmern Ray oplever, at han får et kald til at bygge en baseballbane og i stedet for glemme alt om landbrug. Det kommer der en rørende og tankevækkende film ud af.

DramaTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 1989
Varighed: 107 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Phil Alden Robinson,
Medvirkende: Kevin CostnerAmy MadiganGaby HoffmannRay Liotta,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 25.11.2010Kevin Costner har hovedrollen som farmeren Ray Kinsella, der sammen med sin kone og datter er flyttet på landet. Han forsøger at tjene til dagen og vejen ved at dyrke majs. Men økonomien er langt fra, som den burde være. Han presses desuden konstant af sin kones bror, der hele tiden forsøger at få ham til at sælge farmen, inden kreditorerne får det sidste ord.

En dag, hvor Ray går ude i majsmarken, hører han en stemme hviske: "Hvis du bygger den, så kommer han." Ray har først ingen idé, hvor og hvem stemmen kommer fra. Nogle dage senere hører han stemmen igen og oplever, at han får et kald til at bygge en baseballbane. Hvis han bygger banen, vil den for længst afdøde baseballstjerne "Shoeless" Joe Jackson vende tilbage fra de døde og spille på hans bane. Ray pløjer til omgivelsernes morskab og forundring sin majsmark op og bygger banen, og med banens tilblivelse følger en række overnaturlige hændelser. Jackson og flere af sportens store navne træder hver aften ud af majsmarken for at spille på Rays bane.

Filmen, der er fra 1989, er instruktøren Phil Alden Robinsons første film og også den mest roste. Flere anmeldere kalder det én af 80'ernes bedste film, og den er da også ganske rørende og tankevækkende uden at blive unødvendig sentimental. Det skyldes ikke mindst filmens fine rollebesætning med solidt skuespil af både Kevin Costner, James Earl Jones og veteranen Burt Lancaster. Men at kalde den af 80'ernes bedste film, vil dog være i overkanten.

Filmen har for så vidt ingen direkte referencer til tro og religion, men skal nok snarere opfattes som en opfordring til at følge sine drømme uanset, hvad omgivelserne måtte tænke. Men for et kristent menneske ligger det lige for at tænke på nogle af Bibelens store personligheder. Personligt kunne jeg ikke lade være med at drage paralleller til troskapitlet i Hebræerbrevet kapitel 11, hvor beretningen om Noa er nævnt.

Også Noa blev bedt om at udføre det umulige. Gud gav Noa et kald og en opgave, som alle andre betragtede som det rene galimatias, men han forblev tro mod sit kald: "I tro fik Noa et varsel om det, som endnu ikke var at se, og byggede i sin gudfrygtighed en ark til frelse for sit hus; ved denne tro bragte han dom over verden og blev selv arving til retfærdigheden af tro."

Set i det lys kan vi alle lære noget af både farmeren Ray og bådbyggeren Noa.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer