• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Adventure

Fantastic Mr. Fox

Opfindsom og skæv historie om den fantastiske hr. Ræv, som oplever konsekvenserne af at ville søge tilbage til sit rette element som hønsetyv. En film mest for voksne.

AdventureAnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2009
Varighed: 87 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Wes Anderson,
Roman/manuskript: Roald Dahl,
Medvirkende: Stemmer: George ClooneyMeryl StreepBill Murray,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 16.11.2010Roald Dahl har skrevet en række fantastiske børnebøger som Charlie og chokoladefabrikken (filmatiseret 2005), Jimmy og den store fersken, Matilda og Den fantastiske hr. Ræv. Det er sidstnævnte, der nu også er blevet filmatiseret.

Historien er spøjs, ligesom "Charlie og chokoladefabrikken", og det samme er filmatiseringen. Filmen har en underspillet og spøjs humor, og så har man rent teknisk valgt at lave filmen som en retro-stopmotion. Historien og humoren gør, at den næppe kan kaldes en børnefilm, selv om aldersgrænsen er 7 år. I hvert fald stod vores yngste på 8 år af efter godt tre kvarter.

Der er en handling i filmen, men handlingen er nærmest sekundær, ligesom den i øvrigt er i andre af de film, instruktøren Wes Anderson har lavet. Tænk blot på "The Royal Tenenbaums", "The Life Aquatic" og The Darjeeling Limited. Skæve, spøjse film, hvor det er varmen og skævhederne og ikke mindst de temaer, der tages op i løbet af filmen, der er det vigtige. Således også i "Fantastic Mr. Fox", som kun fås med de originale amerikanske stemmer (og danske undertekster).

Fox er tidligere hønsetyv. Men med kone og barn har han måttet slå sig til ro. Det kan han dog ikke helt. Derfor slår han sig sammen med en ven og begynder igen at stjæle – og nu fra områdets tre største bønder, som giver ham kamp til stregen. Fox ér en ræv, og han kan ikke slå sig til tåls med villa, vovse og familie. Som man siger: Du kan tage ræven ud af den vilde natur, men du kan ikke tage den vilde natur ud af ræven.

I løbet af filmen rundes en række temaer. Både overforbruget af naturen, tabet af indre værdier (hos Fox og hans søn), og de forskruede forventninger, vi kan have til både hinanden og til livet.

Filmen vinder på sin skævhed og på opfindsomheden, men det er ikke en børnefilm, selv om den er lavet i stopmotion.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer