• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Et spring i tiden

A Wrinkle in Time

Eventyrfilm om Meg og to andre børn, der skal finde hendes far i rummet. Den er baseret på elsket børnebog, som trods stor reklamekampagne fra Disney slet ikke kom i danske biografer.

AdventureDramaFamiliefilmScience fictionTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2018
Varighed: 109 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Ava DuVernay,
Medvirkende: Oprah WinfreyReese WitherspoonChris PineGugu Mbatha-Raw,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.08.2018DISNEYFILM FLOPPER 

Det er sjældent en så omtalt film fra Disney slet ikke bliver vist i danske biografer, men det blev altså tilfældet for "Et spring i tiden". Filmen fik stor omtale i USA, bl.a. fordi den bygger på en elsket børnebog, og fordi en række store skuespillere medvirker, men den nåede altså slet danske biografer trods planlagt premiere. Det skyldes formentlig, at den allerede før premieren blev sablet ned af de kritiske filmanmeldere. Sjældent har jeg set en Disney-film få så få stjerner og så ringe anmeldelser.

Børnebog
"Et spring i tiden" bygger på en børnebog af samme navn fra 1962. Den handler om pigen Meg, hvis forældre begge er forskere. Megs far er forsvundet, og Meg befinder sig rigtigt dårligt i skolen. Hun har ry for at være svagtbegavet, og det ser ud til, at hendes fireårige lillebror også er sær. I virkeligheden har de ganske særlige talenter, og det får de brug for, da de skal ud at lede efter deres far. De får hjælp af tre gamle damer – den ene er over to milliarder år gammel. De tre damer hedder fru Vem, fru Vad og fru Vilken, og med deres hjælp rejser børnene og vennen Calvin ud i rummet til den planet, hvor faren holdes fanget.

Filmen flopper
Se, det lyder jo rigtig spændende og sjovt. Og bogen fra 1962 er da også meget populær. Men filmen floppede altså fælt i USA, først og fremmest på grund af, at instruktør og manuskriptforfatter har fjernet meget store dele af bogens handling, og fordi skuespillerne simpelthen spiller dårligt. Der er mange stirrende blikke, mange forcerede replikker – og skuespillerne er simpelthen bare ikke velvalgte.

Rigtig mange børnebøger er filmatiseret efterhånden. Nogle af dem med stor succes, men her går det altså galt. Jamen, filmen er farverig og flot, men al den megen computergrafik er ikke en erstatning for dårligt skuespil og at historien simpelthen bliver kedelig. Der mangler bl.a. i høj grad den fine humor, der er i bogen.

Kan ses på blockbuster.dk og Disney+.

Se lidt mere om bogens indhold i Disney filmatiserer klassisk børnebog.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 6 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer