• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Dolphin Tale

En historie baseret på en virkelig hændelse om en delfin, der mister sin hale, får en protese og kæmper for livsmod - til inspiration for handicappede børn.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2011
Varighed: 108 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Charles Martin Smith,
Medvirkende: Harry Connick Jr.Ashley JuddNathan GambleMorgan Freeman,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 31.07.2012Historien om delfinen Winter bygger på en hændelse fra det virkelige liv, og under rulleteksterne til sidst er der klip fra "virkelighedens verden".

Der er tale om en meget familievenlig film, om end den bestemt ikke greb mig før den sidste halve time, og jeg undrede mig over, hvad de store skuespillere lavede i en så relativt "almindelig" film uden det store budget.

Store navne som Kris Kristofferson (hvem husker ikke "Convoy"?) og Morgan Freeman er med i filmen, og jeg mistænker dem for kun at være med for at gøre filmen mere interessant for dem, der står i videobutikken og overvejer at leje den.

Der er så afgjort god morale i filmen, som handler om, hvordan en delfin mister sine hale, får en protese og får nyt livsmod. Delfinen Winter er i filmen – og i virkeligheden – en stor inspiration for mange handicappede børn, som ser, hvordan den lever fint med en protese. Samtidig bliver også en af filmens hovedpersoner nødt til at få en benprotese, og dermed bliver der en kobling mellem Winters kamp for livsmod og vi menneskers kamp for livsmod, når vi møder uheld og modstand.

Som sådan er der noget opbyggeligt og livsbekræftende over historien om Winter, og det alene gør den værd at se for en børnefamilie, men derudover er der rent filmisk ikke noget at komme efter. Historien er forudsigelig, dilemmaerne forudsigelige, to af skuespillerne er som nævnt lidt malplacerede og fungerer mest som trækplaster. Og så er det først helt fremme mod slutningen, hvor delfinen med protesen bliver en nyhedshistorie og trækker publikum til, at filmen begynder at være interessant og en smule gribende. Derfor lander jeg på en 3'er.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer