• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Komedie

Chef

Carl Casper er Chefkok på en kendt restaurant. Da han bliver uenig med restaurantejeren, vælger han sammen med sin søn og en god ven at åbne en restaurant på hjul.

KomedieTop 10 2014
Produktionsår: 2014
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Jon Favreau,
Medvirkende: Jon FavreauDustin HoffmanScarlett Johansson,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 04.04.2015MAD PÅ HJUL
Carl Casper (Jon Favreau) er chefkok på en af Los Angeles' førende restauranter. Han har vind i sejlene på sit arbejde, mens det i privatlivet halter ganske gevaldigt. Han er blevet skilt fra sin kone, og hans prioritering af sønnen spiller en sekundær rolle i forhold til arbejdet. Da han samtidig ryger uklar med ejeren af restauranten (Dustin Hoffman) omkring menukortet og ligeså kommer på kant med en førende madskribent og anmelder, vælger han at opsige sin stilling og søge nye græsgange.

Da hans ekskone har brug for hans hjælp med pasningen af deres søn, vælger han sammen med en ven og kollega at åbne en restaurant på hjul. Arbejdet har på ingen måde den samme status som stillingen som chefkok på en kendt restaurant. Men formålet er også et helt andet for Casper. Hans håb er, at han kan få et nært og forpligtende forhold til sin søn og måske genoprette forholdet til sin ekskone. Samtidig vil han gerne finde tilbage til et mere enkelt liv, hvor han genfinder glæden i livet og ved at lave mad.

Filmen er okay som en let og hyggelig komedie til en aften i sofaen. Men selv om der er nogle vigtige temaer omkring parforholdet og forældre-barn-forholdet, bliver filmen aldrig den store kunstneriske oplevelse. Skuespillerne gør det for så vidt godt nok, men temaerne til trods, bliver det aldrig en film med nerve og puls, hvor man gribes af historien og identificerer sig med filmens karakterer.

Skal jeg strække mig, vil jeg give filmen fire stjerner for dens gode intentioner, men den vil aldrig nå op blandt årets bedste film, sådan som Crosswalks anmeldere har valgt det. Men det bekræfter blot endnu engang, at filmanmeldere vurderer film meget forskelligt, og at filmanmeldelser ofte er en subjektiv affære.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer