• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Captain America: Civil War

Har superhelte brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Det er der ikke enighed om i denne medrivende og spændende film fra Marvel-tegneserieuniverset.

ActionAdventureScience fictionTop 10 2016
Produktionsår: 2016
Varighed: 146 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Anthony RussoJoe Russo,
Medvirkende: Chris EvansScarlett JohanssonJeremy RennerAnthony Mackie,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 28.04.2016FÆLLESSKAB TRODS UENIGHED
Blandt Marvel-tegneserieuniversets superhelte er Captain America min favorit. Den første film, Captain America: The First Avenger, om hans oprindelse var fremragende. Og har man ikke set film nummer 2, Captain America: The Winter Soldier, så vil en del af handlingen i den nye 3’er, "Captain America: Civil War", være uforståelig.

Ligesom den nye Batman v Superman handler 3’eren her om, hvorvidt superhelte har brug for at blive kontrolleret af offentligheden? Og er det okay, at der er så voldsomme følgeskader, hver gang de har været i aktion?

Det er der ikke enighed om blandt gruppen af Avengers, og derfor opstår der en lille "civil war" – borgerkrig – mellem dem. Eller… lille er så meget sagt. Der bliver bulder og brag og slåskamp, og masser af special effects og alle de kække bemærkninger og oneliners, vi kender så godt fra Marvels superheltefilm.

Nye helte på banen
Traditionen tro inkluderes der flere og flere nye helte i filmene, og denne gang dukker både Ant-Man og Spider-Man op. Og selvfølgelig slutter filmen - efter rulleteksterne - med endnu en scene med Spider-Man, som fortæller, at vi godt kan glæde os til en helt ny film kun med ham.

Filmen forstyrres desværre de første 10 minutter af billedflimmer. Flere har bemærket dette, både i 2D og 3D-versionen, at der er skruet op for enten billedhastigheden eller hastigheden i de enkelte scener. I hvert fald er det meget forstyrrende for øjnene, men det stopper heldigvis efter en 10 minutters tid.

"Captain America: Civil War" er lang (2½ time), men historien er medrivende og spændende, og det er ret fedt at se de mange superhelte både samarbejde og slås med hinanden. Og tilføjelsen af Ant-Man og Spider-Man fungerer fint.

Ud over temaet om, hvorvidt superhelte skal kontrolleres, og om følgeskader er okay, så handler filmen selvsagt om fællesskab. De slås godt nok imod hinanden, men uden at ødelægge fællesskabet. Som en af dem konkluderer til sidst: "Det er vigtigere, at vi ér sammen, end hvordan vi er sammen."Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer