• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Bottle Shock

En vinsnob møder en anderledes kultur, da han vil prøve at lave californisk vin i stedet for fransk.

DramaKomedieFilmstriben.dk
Produktionsår: 2008
Varighed: 110 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Randall Miller,
Medvirkende: Bill PullmanAlan RickmanChris PineRachael Taylor,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Mikael Arendt Laursen - 26.01.2010Du skal være ganske interesseret i vin, for at filmen "Bottle Shock" vil have den store interesse. Men er du det, så vil du nyde den i fulde drag! Filmen tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, og det skal såmænd nok passe, at dens beskrivelse af de to kulturer er ganske realistisk.

I 1976 beslutter den engelske vinsnob Steven Spurrier (Alan Rickman), bosiddende i Paris, at ville bevise, at fransk vin stadig er verdens bedste, selvom man jo laver vin rigtig mange steder i verden. Han rejser derfor til Californien - nærmere bestemt Napa Valley - hvor han smager sig igennem en masse amerikanske rød- og hvidvine for at finde dem, han vil have med sig hjem til en stor vinsmagning, hvor de skal konkurrere mod de bedste franske vinhuse. Vinsnobben møder en noget anderledes kultur end den, han kender fra fransk vinproduktion, hvor terroir er nøgleordet, og hvor traditionerne går adskillige generationer tilbage.

Amerikanerne er mildest talt usnobbede, og deres produktion er præget af mangel på penge og traditioner. Men på en af vingårdene arbejder Jim Barrett (Bill Pullman) ihærdigt på at lave en helt fantastisk Chardonnay. Vi følger hans bestræbelser - og hans helt umulige søn (Chris Pine) - og det er slet ikke kedeligt! Handlingen er da også ganske underholdende det meste af tiden, og til sidst er vi så med til den famøse vinsmagning, som rystede den etablerede vinverden og for alvor satte Napa Valley på vinkortet. Ja, gæt selv, hvilken vin der vandt smagningen!

Er du vinelsker, vil du nyde denne film på mange måder. Alene det faktum, at filmen stort set kun handler om vin, er ganske hyggeligt. Også på billedsiden bliver man suget ind i de smukke landskaber med vinstokke så langt øjet rækker. Vi er med i kældrene med de store fade og flere gange bruges billeder af de modne vindruer i de flotte naturscener. Historien i sig selv er naturligvis ganske sjov, og mange vinelskere her i Danmark vil give filmen ret i dens budskab om, at der findes rigtig god vin andre steder i verden end i Frankrig.

Er du helt ligeglad med vin, vil denne film derfor næppe fange din interesse. Så er handlingen mildest talt banal, og selvom der er mange flotte naturscener, vil du sikkert synes, at det er lidt for meget af det gode med alle de vinmarker.

Hvis jeg skal være lidt hård ved filmen set fra et kristent perspektiv, så kunne man vælge at slå ned på en enkelt, meget diskret sexscene og det faktum, at de unge amerikanere dengang i 70'erne havde et lidt afslappet forhold til narkotika, men jeg må erkende, at det trods alt er småting, når man ser filmen i sin helhed.

Filmen anbefales på det varmeste til vinkenderen og i nogen grad til romantikeren. Alle andre skal nok finde andre film at bruge tiden på.

P.S. På et tidspunkt ser man nogle vinflasker med stregkoder på. Disse blev indført langt senere end 1976!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer