• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Bonhoeffer: De sidste skridt

Agent of Grace

En mand, en stærk overbevisning! Et valg som kostede ham livet. Men undervejs blev han til stor hjælp for sine omgivelser.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Anden verdenskrigTEMA Biografiske filmTEMA Kristne film
Produktionsår: 2000
Varighed: 88 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Eric Till,
Medvirkende: Ulrich TukurJohanna KlanteRobet JoyR. H. Thomson,
Stikord:
 Mod,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 13.06.2006KAMPEN DER KOSTEDE LIVET
En stærk film med flere budskaber! Godt lavet og absolut relevant på mange måder.

Filmen er baseret på Dietrich Bonhoeffer’s liv under krigen. Bonhoeffer var en levende kristen teolog og underviser. Han er kendt i Danmark for sit forfatterskab, hvor vi stadig ser hans bøger på markedet.

Bonhoeffer kæmper for kirkens fremtid i en tid, hvor nazismen lægger sin klamme hånd på alt og alle, der tænker anderledes – specielt på dem, der sætter noget som helst højere end "der Führer".

Vi møder først Bonhoeffer, der bliver fejret i USA, men vælger at tage hjem til Tyskland til en kirke, som lider – både gennem dårlig ledelse og gennem dårlig forkyndelse. Han bliver advaret, men føler et kald og med hans sans for konsekvens, er der ingen vej udenom.

Hjemme får han mulighed for at undervise, men bliver hurtigt stoppet af nazisterne. Hans svoger er indblandet i kontraspionage, og Bonhoeffer opfordres til at hjælpe med at få stoppet krigen, idet han har gode kontakter til kirkefolk i neutrale lande. Han beslutter sig for, at ondskab må bekæmpes, også selvom man må gå imod regering og magter i landet og dermed selv forvolder ondt.

Vi kommer gennem mange situationer både fra de historiske punkter i krigen og også Bonhoeffer's overvejelser og samtaler med venner og familie. Kontraspionagegruppen får mulighed for at foretage et attentat på Hitler. Bonhoeffer er med i planlægningen. Som vi ved, mislykkedes forsøget og en række officerer bliver fængslet. Skønt man har gjort forsøg på at skjule belastende papirer, bliver Bonhoeffer knyttet til attentatforsøget og bliver fængslet.

I fængslet bliver Bonhoeffer til stor hjælp for de andre fanger. Vagten tilbyder at hjælpe ham til flugt, men Bonhoeffer vil ikke, fordi det kan gå ud over hans familie. På flugt fra de fremrykkende allierede, bliver Bonhoeffer sammen med de andre, ført sydpå. Det blev han sidste rejse.

Dette er en film, der baserer sig på en stærk (virkelig) historie og det store vidne, som Bonhoeffer var og er. Både dem, der kender Bonhoeffer, og dem, der ikke kender ham, vil lære noget ved at opleve denne film. Det lykkes på en dramatisk måde at vise, hvad han kæmpede med – og mod!

Se også artiklen om Dietrich Bonhoeffer - 100 årBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer