2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • TEMA JULEFILM fx BLACK NATIVITY

  • SYNKEFRI i biografen

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • TEMA familiejulefilm fx JINGLE-JANGLE ET MAGISK JULEEVENTYR

  • Den kristne film I STILL BELIEVE TV2 | 18-12-23 | kl. 23.45

Alle anmeldelser - Drama

Billy Elliot

Den 11-årige Billy Elliot vil hellere danse ballet end leve op til faderens forventninger om at bokse.

DramaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2000
Varighed: 106 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Stephen Daldry,
Medvirkende: Julie WaltersGary LewisJamie Bell,
Stikord:
 Mod,
 Dans,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 31.07.2009Billy Elliot (Jamie Bell) er en 11-årig dreng, der hverken kan stå eller sidde stille. Han vokser op i det nordlige England under vanskelige forhold i 1980'erne. Hans mor er død, hans bedstemor har brug for konstant pleje, og hans familie og det samfund, hvor han bor, er i vanskeligheder under og efter den berygtede minearbejderstrejke - især hans far (Gary Lewis) og bror (Jamie Draven), som begge er minearbejdere. Hans far synes, Billy skal bokse som andre raske drenge, men det er balletklassen, som også øver i boksehallen, der fascinerer ham mest.

Balletinstruktøren, fru Wilkinson (Julie Walters), hjælper ham, og han slutter sig til balletklassen og begynder at udtrykke sig gennem dans. Det er dog ikke helt ligetil for Billy. Han ved jo, at hans far og bror synes, at ballet er tøset, og hvis de finder ud af, at han danser, vil de blive rasende. Det bliver endnu mere kompliceret for ham, da fru Wilkinson nævner, at han bør stille op til prøve for optagelse på "The Royal Ballet School". Det vil betyde, at han må forlade hjemmet og mange penge. Skal drømmen lykkes for Billy, vil han før eller senere få brug for støtte fra sin familie - især fra sin far - og vil han få det?

"Billy Elliot" er en rørende film - en enkel fortælling med scener, hvor historien er særlig stærk, og hvor skuespillerne virkelig har rigtig gode præstationer. Der er ingen overraskelser i plottet, som har en rigtig happy ending. Filmen er en forfølge-dine-drømme fiktion, men produktionen er af bemærkelsesværdig kvalitet og meget sympatisk.

Filmen handler om drømme. Nogle gange er drømmene umulige, andre gange måske ikke. Men filmens budskab er, at det er vigtigt at kæmpe for sine drømme.

En meget se-værdig film, som har fået utallige priser og nomineringer.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 7 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer