• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Bethlehem

En israelsk efterretningsagent og en palæstinensisk informant udvikler et venskab, men på et tidspunkt må de træffe svære valg.

DramaThrillerTEMA Israel, Vestbredden, GazaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2013
Varighed: 96 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Yoval Adler,
Medvirkende: Tsahi HaleviShadi Mar'iHitham Omari,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 03.11.2014ET UMULIGT FORHOLD
"Betlehem" er endnu en udmærket film om konflikten mellem israelere og palæstinensere, lavet af et mikset filmhold fra begge sider. Instruktøren er israeler og manuskriptforfatteren er araber. Filmen har vundet flere israelske priser. Ganske fortjent, for den fungerer fint, både med skuespil og fortælling. Skuespillerne taler arabisk og hebraisk. Lokaliteterne virker autentiske, og fotograferingen fungerer fint.

Fortællingen handler om den palæstinensiske fyr Sanfur på 17 år og agenten Razi fra det israelske militære efterretningsvæsen. Gennem et par år har de to udviklet en vis fortrolighed gennem hemmelige møder, og vi fornemmer også en gensidig sympati og respekt. Sanfur forsyner Razi med oplysninger om de militante palæstinensere, blandt hvilke hans egen storebror er en af de ledende. Forholdet mellem de to er så umuligt, at det før eller siden må løbe ind i alvorlige problemer, der gør, at de må træffe svære valg. Iltert temperament, skyderi og vold er en del af handlingen.

Vi kan ikke afgøre, om filmen har mest sympati for den ene eller den anden side. Den er nærmest negativ over for begge sider. Den skildrer den israelske hærs brutale fremfærd over for palæstinenserne, men den skildrer også de militante palæstinenseres ønske om at ramme israelere gennem attentater. Desuden viser den spændinger mellem høge og duer både i israelsk og palæstinensisk sammenhæng. På begge sider er der dem, der ønsker fred og sameksistens, og dem, der kun tror på en løsning gennem vold. Det meste af handlingen foregår i Betlehem.

Vi kommer til at kende Sanfurs og Razis familier og får et indblik i, hvordan konflikten påvirker familielivet på begge sider. Det er ikke en film, der peger på en let løsning af konflikten. Tværtimod understreger den, hvorfor hele situationen ser mere og mere uløselig ud. Spændingerne mellem de forskellige grupper kan virke temmelig forvirret og kompliceret, og filmen gør ikke ret meget for at hjælpe os med at gennemskue spillet. Men selv om nogle nuancer smutter, er man udmærket underholdt. Man kan forholde sig til troværdige skildringer af mennesker og begivenheder, og der er spænding gennem hele filmen.

Kan ses på blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer