2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • GOLDA - om Yom Kippur-krigen nu på dvd og blu-ray

  • HILLESONG: A MEGACHURCH EXPOSED HBO-serie

  • TEMA JULEFILM fx JEG KOMMER HJEM IGEN TIL JUL

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • INDIANA JONES AND THE DEAL OF DESTINY nu på dvd og blu-ray

  • TEMA familiejulefilm fx MUPPETS JULEVENTYR

  • AMISTAD - om slaveoprør nu på Blockbuster.dk udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Berlin '36

USA truer med at boykotte olympiaden i Berlin 1936, hvis ikke Tyskland har jøder i deres trup. Derfor indkaldes en tysk jøde, der netop er blevet britisk mester i højdespring for damer, til truppen.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Anden verdenskrigTEMA SportsfilmFilmstriben.dk
Produktionsår: 2009
Varighed: 100 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Kaspar Heidelbach,
Medvirkende: Karoline HerfurthSebastian UrzendowskyAxel Prahl,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 21.01.2014Den tyske jødiske pige, Gretel Bergmann (født 1914), er netop blevet britisk mester i højdespring. USA truer med at boykotte olympiaden i Berlin 1936, hvis ikke Tyskland har jøder i deres trup. Gretel var på grund af nazismen sendt til London af sine forældre. Hun kaldes tilbage til Tyskland for at stille op i højdespring.

Gretel siger i første omgang nej til at kæmpe for sit tidligere fædreland, men det antydes, at faren er blevet tvunget til at overtale Gretel til at stille op. Han overbeviser hende om, at hvis hun vinder, er det et bevis på, at ikke kun arierne er dygtige. Med den baggrund tager hun i træningslejr. Hendes træner roser hende, og det skaber jalousi i truppen, så de andre højdespringere lukker hende ude fra fællesskabet. Lidt senere støder den håndplukkede Marie Ketteler til truppen. Hun kan nemlig sandsynligvis vinde over Gretel. For som det tyske idrætsforbund siger: "Der må da være én, der er dygtigere end en jøde." Først er Gretel og Marie noget kølige over for hinanden, men da Marie også fryses ud af de andre, finder Gretel og Marie sammen. De bliver venner, der dækker over hinanden. Men Marie har imidlertid en hemmelighed, som gør det hele kompliceret.

Efterhånden kommer der ny træner til, som ikke lader Gretel træne lige så meget - i håb om, at hun ikke kvalificerer sig til olympiaden. Forskellige andre hindringer lægges også i vejen af både de andre i truppen og af træneren.

Filmen giver et indblik i, hvordan nazisterne behandlede jøder. En tidligere skolekammerat ville ikke kendes ved Gretel, og alle måtte holde lav profil, hvis de sympatiserede med jøder. Det kunne i sidste ende være jobbet eller selve livet, der stod på spil - både for én selv og de pårørende.

Historien bygger på virkelige hændelser og er en bekræftelse af, at virkeligheden ofte overgår fantasien. Den er godt fortalt, og spændingen holdes ved, at vi som tilskuere indimellem ved noget, som Gretel ikke ved. Sidst i filmen fortæller den virkelige Gretel ganske kort om, hvad der efter olympiaden skete for Marie og hende selv. Det er en film, som fra en uvant vinkel giver et historisk indblik i nazismens stærke tag i befolkningen, og dens skrupelløse tilrettelægning af begivenhederne, så de herliggjorde Der Führer og den ariske race.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer