• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Animation

Bee Movie - det store honningkomplot

Bee Movie

Bien Barry B. Benson forlader den trygge bikube og laver ravage i menneskenes verden.

AnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2007
Varighed: 91 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Steve Hickner,
Medvirkende: Danske stemmer:Timm VladimirIben HjejleLaus Høybye,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 13.05.2008Helt tilbage i 1998 kom en af alle tiders bedste computeranimerede film, DreamWorks Pictures fantastiske "Antz", som handler om myren – med stemme af selveste Woody Allen –, der gør oprør imod systemet, ikke gider bruge sit liv på at være arbejder i myreturen og i stedet for drager ud i verden og opdager, hvor stor den – altså verden – egentlig er. Det er de små eksistensers kamp mod systemet. Det er fed satire for voksne.

Det interessante er så, at den helt nye computeranimerede film, "Bee Movie", tager lidt af det samme tema op – men denne gang for børn. Og denne gang opfundet af standupkomikeren og filmskuespilleren Jerry Seinfeld.

Om man kan lide Jerry Seinfeld er en smagssag. Om man kan lide "Bee Movie" er også en smagssag. Filmen er både (honning)sød og sjov, og den har sine gakkede øjeblikke, men noget mesterværk inden for den genre, som især Pixar mestrer, er den ikke.

I filmen møder vi bien Barry B. Benson, som netop har overstået studietiden og nu skal i gang med at arbejde. Da han opdager, at han skal lave det samme resten af sit liv – og aldrig kan forlade bikuben – gør han oprør og ender med at flyve ud i verden, sammen med de bier, der arbejder med at indsamle nektar og bestøve blomster. Han kommer ud for en del ganske komiske situationer, blandt andet da han ufrivilligt klistres fast på en tennisbold i fuld fart og da han havner på forruden af en bil og oplever, hvad en vinduesvisker kan gøre.

Han møder en sød pige, blomsterhandleren Vanessa, som han flytter ind hos. På en indkøbstur en dag opdager han, at menneskene sælger og køber biernes honning, og at en masse bier holdes fanget i bistader, hvor de bedøves hver gang honningen skal tages fra dem. Det finder Barry sig ikke i, og han indleder derfor en retssag imod menneskehedens misbrug af bier og honning.

Denne retssag er desværre så tilpas uinteressant, at den midterste del af filmen er ganske kedelig. Først senere, da alle bier i verden er blevet arbejdsløse og Barry opdager, at de er nødt til at gå i gang igen, sættes tempoet i filmen atter op.

Mine børn morede sig vældigt over filmen. Den har som sagt også sine sjove og søde øjeblikke, som gør, at børnene uden tvivl vil se den igen flere gange, men set i forhold til rækken af animationsfilm, der kommer på markedet disse år, er den ikke nogen stor vinder.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer