• FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman anklager Superman for at være for destruktiv. Lex Luthor optrapper konflikten. Et opgør om, hvilken superhelt verden har brug for, nærmer sig.

ActionAdventure
Produktionsår: 2016
Varighed: 151 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Zack Snyder,
Medvirkende: Henry CavillBen AffleckAmy AdamsJesse Eisenberg,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 24.03.2016INTELLIGENT ACTION

Denne film er så helt anderledes end det, traileren lokker med. Og hvor er jeg glad for det – men jeg kunne godt se, at action-publikummet i biografen var noget skuffet de første 1½ time. De var kommet for at se en gennemført actionfilm i stil med det, filmselskabet Marvel ellers leverer (X-Men, Iron Man, Avengers).

Men med "Batman v Superman: Dawn of Justice" får vi noget helt andet. Vi får en grundigt fortalt historie, der bygger på den noget voldsomme og action-tunge Man of Steel. Ja, filmen begynder midt i "Man of Steel", hvor Superman kæmper mod en fjende fra Krypton, og vi ser de voldsomme ødelæggelser, kampen forårsager. Det nye er, at vi nu ser det fra Batmans/Bruce Waynes synspunkt. Han bliver vred over ødelæggelserne, og anklager Superman for at smadre byen og alt, hvad Batman har kæmpet for.

Ind i denne vrede træder superskurken Lex Luthor, spillet eminent af Jessie Eisenberg. Lex udnytter den nye situation, med Superman, der efter nu to år med sine "heltegerninger" faktisk har forårsaget rigtig meget ødelæggelse på sin vej. Lex skaber en situation, hvor Batman og Superman spilles over for hinanden, og man aner, at det må føre til et opgør.

Men heldigvis kommer opgøret først langt inde i filmen – og de action-hungrende biografgængere må vente, mens historien spindes og personerne træder i karakter.

Der er særligt to ting, jeg vil bemærke her:
For det første, at Batman her i "Batman v Superman: Dawn of Justice" er en helt anden type end den, vi kender fra Nolans trilogi (Batman Begins, The Dark Knight og The Dark Knight Rises).

For det andet ser vi en træt Batman. Han har kæmpet for retfærdighed i 20 år, og han nu er træt. Han er stadig fysisk stærk, men han virker også gumpetung. Og i denne film dræber han! Batmans kendetegn er ellers, at han netop ikke slår ihjel, men her – i "Batman v Superman: Dawn of Justice" – slår han rent faktisk folk ihjel og anvender skydevåben.

Og så er der Superman. Det store spørgsmål i denne film er: Hvilken superhelt har verden brug for – og er Superman egentlig mere destruktiv ødelægger end han er en helt? Som tema er det rigtig godt tænkt, og det er med til at skabe grobund for konflikten mellem de to.

Og så skal man ikke være i tvivl om, at instruktør Zack Snyder kender sin Superman-mytologi: Igennem alle årene er Superman blevet sammenlignet med Jesus, som den udefrakommende Messias, der frelser verden. I andre tegnefilm og spillefilm er denne sammenligning med Jesus blevet brugt flittigt, og også her, i "Batman v Superman: Dawn of Justice" er der særligt to helt geniale scener, som ingen kan undgå at bemærke:

I en flot scenograferet scene ser man en halvdød Superman blive svøbt (!) i sin kappe, hvorefter han sænkes ned – ikke fra korset, men fra en forhøjning af smadret beton – hvor han modtages af den knælende Maria/Louis Lane. Og så er filmens slutscene nærmest som et glimt af opstandelsen påskedag!

Mere vil jeg ikke røbe. Se filmen, hvis du er til "intelligent action".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer