• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Gyser

Annabelle Comes Home

Gyseren om den dæmoniske dukke Annabelle holder samme høje niveau og er lige så uhyggelig og skræmmende som film med et langt større budget.

GyserThriller
Produktionsår: 2019
Varighed: 106 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Gary Dauberman,
Medvirkende: Vera FarmigaMckenna GracePatrick WilsonMadison Iseman,
Stikord:
 Gys,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 08.07.2019DÆMONISK HUSFEST

Filmen begynder efter, at Ed og Lorraine Warren har fået den dæmoniske dukke Annabelle i deres varetægt. Dukken er et såkaldt "fyrtårn", som døde ånder flokkes om. Dukken bliver placeret i Warren-parrets aflåste rum, hvor andre besatte og forbandede artefakter holdes skjulte bag en heftigt aflåst dør. Da parret skal udenbys, er de nødt til at skaffe en babysitter til deres lille datter Judy. Babysitteren Mary Ellen virker hæderlig og engageret, men hun har en stædig og nysgerrig veninde, Daniela, der inviterer sig selv på besøg, så hun kan stikke næsen i Warren-parrets hemmelige sager. Uvidende om faren, ender hun med at slippe livsfarlige kræfter løs.

Gyserfilms-univers
Der findes et utal af filmserier, i den ene eller anden genre, der foregår efter hinanden og måske somme tider med en forgænger. Det er i de seneste år kommet på mode med flere film, der foregår i det samme "univers". Bedste eksempel er Marvel- og DC-universet, der har filmatiseret deres tegneserier med superhelte, sådan at nogle af filmene foregår samtidigt, og at de mødes i nogle fælles film.

Efter den massive succes hos filmene Nattens dæmoner 1 og 2, er der kommet såkaldte spin-off film ud af disse. Karakterer fra "Nattens dæmoner" har fået deres egne film, hvor de er i fokus.

Vi har set lidt af den samme tilgang i andre serier. F.eks. i Marvels filmunivers, hvor Avengers-filmene er omdrejningspunktet, mens enkelte andre karakterer har fået deres egen oprindelse og historier.

90'erne er tilbage
"
Annabelle Comes Home" føles som én stor 90’er kliché, men det virker ufattelig godt. Skaberne har taget en håndfuld klassiske skurke og givet dem et nyt præg, for at de kan passe ind i Nattens dæmoner-universet. Fordi Annabelle er et "fyrtårn" for ånderne, får man forskellige ånder at se, der skaber nogle forskellige typer skræmmende scener. Det gør gyserelementerne markant mere underholdende, fordi de varierer så meget, og handlingen derved får et særligt præg, der mest af alt minder om en gensynsfest for 90'ernes gysere.

Rummet er propfyldt med mange forskellige artefakter. For eksempel en samurairustning, en brudekjole, et tv, gamle mønter og meget mere. Hver genstand huser forskellige ånder, der har forårsaget kaos andetsteds. Da alle tre piger snuser omkring på Warren-parrets kontor, læser de højt fra nogle journaler, hvor vi får små forklaringer på, hvilke ånder der befinder sig i hvilke genstande, hvem de var engang, og hvorfor de er farlige og låst inde.

Ånder og dæmoner
Det har indtil videre været en fryd at se, hvordan filmene fra dette filmunivers har skildret dæmonisk påvirkning tæt på virkeligheden. En helt særlig detalje går igen i filmene. Der er tydelig forskel på genfærd, altså ånder af afdøde mennesker, der bosætter sig i materielle genstande, og dæmoner, der aldrig har sat foden på jorden i menneskeskikkelse. Filmen fortsætter det høje niveau for, hvor tæt på virkeligheden en gyser faktisk kan komme, men stadig være lige så skræmmende som andre gysere med millionbudget.

Som der også blev forklaret i anmeldelsen af Annabelle 2: Skabelsen, så er det, der sætter handlingen i gang, fænomenet med "Ånd i bedstemortøj", hvor filmen tager sig nogle friheder. Dog var jeg rigtig begejstret for, at det, som gang på gang redder datteren Judy fra ondskaben, er "korsets magt" og bønnen Fadervor.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer