• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Adventure

Angelas jul

Angela's Christmas

To animerede julefilm for hele familien. Om en fattig irsk familie i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den kristne jul spiller fint med i handlingen.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm jul
Produktionsår: 2017
Varighed: 30 min.
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Damien O'Connor,
Medvirkende: Danske stemmer:Rose-Maria Kjær-WestermannMaria Carmen Lindegaard,
Stikord:
 Jul,
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 28.11.2023BARNET I KRYBBEN 

Jeg surferede rundt på forskellige platforme i jagten efter en god julefilm. Og der var da også masser af letbenede julefilm, men en film som bare berørte den kristne jul, måtte jeg lede forgæves efter. Jo, der var et ocean af overfladiske og romantiske julefilm, men desværre ingen, jeg havde lyst til at bruge en aften på.

På Netflix var der så endelig bid. Her fandt jeg to korte, men søde animerede familiefilm, "Angelas jul" og Angelas jul 2 baseret på den irsk-amerikanske forfatter Frank McCourts prisbelønnede erindringer Angela's Ashes - om pigen Angela og hendes fattige familie.

Et Jesusbarn uden tøj
Handlingen foregår i Irland i begyndelsen af 1900-tallet. I en lille by bor en mor alene med sine fire børn. Juleaften besøger familien den lokale katolske kirke, hvor den seksårige Angela får øje på Jesusbarnet i krybben. Kirken er iskold, og Angela er rystet over, at det lille barn dårligt nok har tøj på kroppen - ikke engang et lille lunt tæppe kunne det blive til. Den kloge pige sniger sig ind i kirken efter gudstjenesten og ser sit snit til at tage dukken med hjem for give den lidt varme og omsorg.

Rørende film for hele familien
Filmenes animation kunne der sagtes ofres lidt mere på, og manuskriptet har da også et par svagheder. Nogle vil måske også synes, portrættet af den lokale katolske præst er lidt karikeret, men jeg synes egentlig, at skildringen ganske godt rammer en lidt gammeldags og måske selvhøjtidelig sognepræst. Men alt i alt er det et par søde og rørende film for hele familien.

Filmens centrale indhold burde måske udløse 5 stjerner, men med de nævnte svagheder må den nøjes med fire.

Filmen kan ses på Netflix med danske stemmer.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer