• Film med stikordet OLYMPIADE fx VILJEN TIL SEJR

  • ARGYLLE på VOD på Apple TV+ eller køb på fx Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR nu på dvd og blu-ray

  • I WANNA DANCE WITH SOMEBODY nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • A QUIET PLACE 2 på dvd og blu-ray

  • UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

Allied

Livsfarlige missioner og spionage, hvem er til at stole på? Max og Marianne Vatan forsøger at navigere sikkert igennem en krigsramt tid.

ActionRomanceThrillerTEMA Anden verdenskrig
Produktionsår: 2016
Varighed: 121 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Robert Zemeckis,
Medvirkende: Brad PittMarion CotillardJared HarrisMatthew Goode,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Judith Hedager Vestergaard - 25.11.2016EN SMUK KÆRLIGHEDSHISTORIE

Modstandsbevægelsen slår til
Vi befinder os i fransk Marocco, nærmere betegnet Casablanca i året 1942. Den canadiske officer Max Vatan (Brad Pitt) bliver med faldskærm smidt ned i den varme ørken, hvor han bliver samlet op og transporteret ind til byen. Der møder han den franske modstandskæmper Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), og de to lader som om, de er et lykkeligt ægtepar, der endelig kan mødes igen. Marianne har gennem et stykke tid infiltreret tyskerne, og det lykkes hende at skaffe Max og hende selv invitationer til den tyske ambassadørs gallafest. Kun gennem snilde og forsigtighed lykkes det de to at gennemføre den livsfarlige mission, de er sendt ud på.

Et kærligt familieliv i en utryg tid
Max og Marianne forelsker sig hovedkulds i Casablanca og aftaler at mødes i London, hvor de bliver gift. Da de får deres første barn, får Max et skrivebordsarbejde, der dog snart viser sig ikke at være så roligt som forventet. Det er en usikker tid, tyskerne vinder mere og mere magt, og ingen kan helt stole på selv de allernærmeste mere. Max kommer ud i den værste krise nogensinde, da hans kone bliver beskyldt for at være tysk spion, og han må nu bruge al sin tid på at bevise hendes uskyld, da fædrelandet slår hårdt ned på forrædere.

En flot krigsfilm
"Allied" er en flot film, der er gennemført fra ende til anden. Der er tænkt meget over historien, og både som kærlighedshistorie og som tidsbillede på krigen virker den. Selv om der kommer flere twist hen af vejen, så er den dog til dels for forudsigelig. Kostumer, rekvisitter og locations er nøjagtigt udvalgt helt ned til mindste detalje, og det gør hele historien levende og yderst troværdig. Gennem det hele ligger krigen som et baggrundstæppe og viser alle de værste sider frem. I front er kærlighedshistorien, og den spiller Pitt og Cotillard rigtigt godt. De er et flot par, der leverer indlevende og friske præstationer. Filmen har ikke nogen decideret morale, men er en velfortalt historie om kærlighed, tillid, og om at sætte pris på det, man har.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer