• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Æsketroldene

The Boxtrolls

Flot stopmotion animation i en tempofyldt historie med vigtige pointer om identitetskrise, selvværd og om mod til at være anderledes.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2014
Varighed: 96 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Anthony StacchiGraham Annable,
Medvirkende: Danske stemmer:Alfred SchwartzSigne StaugaardOle Lemmeke,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 04.03.2015DU ER GOD NOK
Det har taget lang tid – rigtig lang tid – at lave filmen "Æsketroldene", da den består af stopmotion, som kræver, at man bevæger dukkerne få millimeter ad gangen. Til gengæld er resultatet særdeles flot, og historien har mange vigtige temaer og pointer.

Et af de vigtigste temaer er at vove at være anderledes, som det også fremgår af filmens undertitel; Helte findes i alle former og størrelser … selv i firkanter.

Og anderledes er hovedpersonen, Æg, som er et menneskebarn, der vokser op hos de underjordiske æsketrolde. Disse trolde anses af menneskene for at være ondskabsfulde, men i virkeligheden er de søde og finurlige samlere, som dukker op for at hente reservedele til deres verden.

Men menneskene i byen – en by, som elsker ost – jagter dem, og da de opdager Æg, begynder en identitetskrise hos drengen. I løbet af filmen og historien opdager han dog sin værdi som den, han er, og det er et fint og vigtigt tema, som her bliver fortalt i en film med masser af tempo og finurlige figurer.

Endnu engang er det visuelle og stilistiske univers i filmen en spændende blanding mellem det så populære steampunk og det ekspressionistiske – sådan som det også er tilfældet i filmstudiets andre kreationer, Coraline og den hemmelige dør og "ParaNorman".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer