• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

A Walk To Remember

Hvad sker der, når en af klikens hårde nysere bliver beordret til at deltage i skolens dramaopsætning og der møder præstens smukke datter? Det er ikke småting.

DramaRomanceFilmstriben.dk
Produktionsår: 2002
Varighed: 97 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Adam Shankman,
Roman/manuskript: Nicholas Sparks,
Medvirkende: Shane WestMandy MooreDaryl HannahPeter Coyote,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: René Brorson - 07.09.2006UNGDOMSFILM MED PERSONLIGHED
Forandring fryder. Nogle gange kan prisen for forandringen dog være lige høj nok. Sådan er indstillingen hos denne helt igennem fantastiske films mandlige hovedperson. Landon, som han hedder, bliver idømt deltagelse i skolens dramaopsætning, da han i forbindelse med grov mobning som den eneste bliver snuppet. Lærernes kæledægge, præstens datter, og den seje klikes yndlingsoffer, den smukke Jamie, spiller også med i skuespillet, og mødet med den fascinerende unge kvinde slår gnister. Først af de temperamentsfulde slags - senere skyder Amor med skarpt. Hvem skydeskiven er, og hvordan følelserne udvikler sig, vil jeg her lade være usagt. Men jeg røber nok ikke for meget ved at skrive, at mødet sætter uforanderlige spor.

Filmen lægger fra begyndelsen ud som mange andre irriterende ungdomsfilm, hvor sex, alkohol og misbrug synes at være i højsædet. Men sådan er denne film ikke. Tværtimod tager denne filmiske perle fat om mange af livets store spørgsmål - lige fra spørgsmål om tro - over tilgivelse - til kærligheden mellem to mennesker. Undervejs sidder man ofte med fornemmelsen af, at nu kan hovedpersonerne da ikke klare mere. Nu må grænsen være nået! Men igen og igen overrasker hovedpersonerne og flytter grænsen for menneskelig udholdenhed endnu et stykke. Så frygten for, at man endnu engang sidder med en ungdomsfilm, som sætter de unge i bås som tilværelsens små ignoranter og åndspygmæer, der udelukkende kan fokusere på den næste rus, den næste sengekantsoplevelse eller det næste trip, afløses undervejs af en fascination af begge hovedpersoner, deres livssyn og deres kamp for det gode i tilværelsen. Faktisk sidder man til sidst med en klump i halsen og en enkelt vandperle eller to i øjenkrogen, der for mit vedkommende mod slutningen fik frit løb. Filmens klimaks er på alle måder dybt rørende!

Som du vil kunne forstå, er jeg glad for filmens persongalleri, tema og budskab. Dramaturgisk byder filmen ikke på banebrydende nybrud. Den følger i sin komposition den klassiske berettermodel fra anslag til udtoning. Det, der i min øjne bærer filmen, er det prisbelønnede skuespil fra hovedpersonerne og selve historien.

Adam Shankman er måske ikke den mest kendte instruktør på vores breddegrader. Ser man på de film, som han har instrueret, så tæller de flest komedier. Fx hans romantiske komedie "The Wedding Planner" fra 2003 eller den nye actionkomedie "Elitepædagogen" ("The Pacifier") fra 2005 med Vin Diesel i hovedrollen. "A Walk To Remember" viser dog, at Shankman også mestrer det personlige drama, og jeg glæder mig til, at han igen prøver sig selv i den mere alvorlige genre.

Find en pose popcorn til filmens første halvdel og en pakke kleenex til den sidste halvdel. Du vil nok få brug for begge …

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer