• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Drama

A Time to Dance

John og Abby er vokset fra hinanden efter 20 års ægteskab og vil skilles. Men det er svært at fortælle det til familien, og den romantiske atmosfære op til datterens bryllup vækker gode minder.

DramaRomance
Produktionsår: 2016
Varighed: 84 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Mike Rohl,
Roman/manuskript: Karen Kingsbury,
Medvirkende: Jennie GarthDan PayneCorbin Bernsen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 18.08.2017AT SE ÆGTEFÆLLEN

Abby og John er efter godt 20 års ægteskab ved at voksne fra hinanden og vil skilles. Men det er svært at tage sig sammen til at fortælle det til familien. Da deres datter overrasker dem med, at hun er blevet forlovet, beslutter de at vente med at fortælle det til efter brylluppet.

Samtalen forstummer
I indledningen får vi scenen, hvor John frier til Abby, før de skal begynde på college. Vi hører deres drømme om, at de får en pige og en dreng, og at Abby bliver rejseskribent, mens John gør karriere inden for baseball. 25 år senere har Abby og John et anstrengt forhold til hinanden. De taler efterhånden kun med hinanden om børnene. Abby har ikke fået sin drøm om at blive rejsejournalist opfyldt, hvorimod John er træner for et dygtigt footballhold.

Gode minder
Abby og John udfordres, da den nyforlovede datter beder dem fortælle om, hvordan de har klaret at holde sammen. Og ved samtalen hos præsten før brylluppet, kommer John til at sige, at romantikken blegner - og det giver præsten dem ret i. Derfor er ægteskabet baseret på engagement, ikke følelser. John bliver bedt om at fortælle, hvordan de har holdt liv i ægteskabet så længe. Det tackler han udmærket ved at fortælle om noget fra deres første tid sammen. Efterhånden, som flere og flere gode minder dukker op, smittes Abby og John af den romantiske atmosfære op til datterens bryllup. Abbys far har luret, at der er kurrer på tråden, og kommer med gode råd. Han sammenligner ægteskabet med et hus. Man investerer i det, man reparerer det, og man elsker det, fordi indeni er alt det, der betyder noget for én. Også Abbys søster får skubbet til de gode minder.

Vendepunktet
John ser i flashback sit spørgsmål til Abby: Hvorfor elsker du mig? Hvortil hun svarer: Du ser mig, John, du støtter mig, og de ser begge, at de har ladet stå til uden at engagere sig.

"A Time to Dance" er en tv-film efter roman af den kristne bestsellerforfatter Karen Kingsbury, hvis roman Som støv fra himlen også er filmatiseret. "A Time to Dance" er ikke nogen stor film, men især Abby spiller overbevisende i rollen som en kvinde med en udvendig maske, der indvendig græder, hver gang hun skal lade som om, deres ægteskab er lykkeligt. Der er så mange gode råd om ægteskabet, at filmen når den fjerde stjerne. Filmen minder os om at engagere os i ægtefællen, også med små ting som en dans, en take-away menu, en skovtur eller noget helt fjerde.

Kan ses på blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.8 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer