2023 replica rolex online sale.

  • FAST & FURIOUS X nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - VED LIVETS BEGYNDELSE fx NÅR DET BLIVER MORGEN - kan ses på filmstriben.dk

  • REDEEMING LOVE (Den kærlighed som sætter fri) nu på Viaplay udover fx Blockbuster.dk

  • Film med stikordet AKTIV DØDSHJÆLP fx BREATHE - kan ses på filmstriben.dk udover dvd

  • 80-året for danske jøders redning se FUGLENE OVER SUNDET - på filmstriben.dk, Netflix og Disney+

Alle anmeldelser - Drama

A Christmas Carol/Et juleeventyr (2005)

Charles Dickens' novelle "Et juleeventyr" er omsat til en rigtig god musicalfilm med et godt budskab og gode danse- og musikscener.

DramaFamiliefilmTEMA Familiefilm jul
Produktionsår: 2005
Varighed: 90 min.
Omfattet af CVLI-licens

Instruktør: Arthur Allan Seidelman,
Medvirkende: Jason AlexanderJesse L. MartinJane KrakowskiGeraldine Chaplin,
Stikord:
 Jul,


Anmeldelse:

Af: Kirsten Bladt Stendahl - 28.11.2006Indledningsvis kan fortælles, at filmen er en filmatisering af Charles Dickens' kendte novelle "Et juleeventyr". Novellen er filmatiseret i utallige versioner bl.a. som tegnefilm, dukkefilm og almindelig spillefilm. Denne version udskiller sig ved at være en musicalversion.

En sammenligning mellem Bibelens Zakæus og hovedpersonen i filmen Mr. Scrooge kan næsten ikke undgås. Mr. Scrooge er en rig, nærig, egoistisk, gammel rad, der pga. sin fattige opvækst er blevet besat af penge. Han arbejder sig stille og roligt opad i rang og ender som millionær, og hele tiden er det hans overbevisning, at penge er lig med lykke. Har man nok af dem, er der intet eller ingen, der kan ramme én. Men alt imens hans velstand vokser, bliver han hård og kold og lukker kærligheden ude. Han påstår, at han ikke har brug for nogen, og at ingen har brug for ham.

Så en julenat bliver han indhentet af sit eget liv. Han får besøg af sin afdøde tidligere kompagnon, der advarer ham og beder ham ændre kurs, for at han ikke skal ende ligesom ham – for evigt lænket til sin egen jordiske rigdom. Kompagnonen fortæller ham, at han vil få besøg af tre juleånder i løbet af natten.

Første ånd er "Den svundne juls ånd". Ånden viser ham, hvordan hans fortid har været med til at skabe denne pengebesættelse, og hvilke konsekvenser besættelsen har haft for hans liv bl.a. en brudt forlovelse og hans mistede næstekærlighed, der får ham til at afvise mennesker i nød.

Næste ånd er "Den nuværende juls ånd". Mr. Scrooge dumper bl.a. ind hos sin fattige tjeners familie og ser, trods fattigdommen, deres store kærlighed til hinanden og deres helt andre værdisæt end hans egne. Han møder her tjenerens handicappede søn, Tim, der på trods af sit handicap evner at sprede stor kærlighed og glæde til sine omgivelser. Stille og roligt går det op for Mr. Scrooge, hvor forkert han har brugt sit liv, og han begynder at kunne mærke ensomheden i sit eget liv.

Den sidste ånd er "Den kommende juls ånd". Vi er nu på kirkegården og besøger to gravsteder. Den handicappede dreng Tims grav, omgivet af sin familie i stor sorg og så Mr. Scrooge's grav, på hvis gravsten, der står: "Her ligger gnieren. Han døde foragtet og ubegrædt. Han gjorde ingen gavn, bragte ingen glæde, havde hverken venner eller familie."

Nu bryder Mr. Scrooge sammen og siger: "Flå mig itu og genskab mig ...Hvordan kan jeg dø nu, hvor jeg har lært så meget?" Han ser nu sig selv, som han i virkeligheden er. Angrer dybt og vender sig til Gud og be'r: "Gud vis mig vejen frem, fyld mit indre op med juleånden."

Mr. Scrooge skulle knækkes for at vågne, og han ændrede totalt kurs og blev løst fra sit pengefængsel. Han går nu ud på gaderne og spreder om sig med penge, eftergiver gæld og giver penge i stedet. Menneskene er nu blevet ham vedkommende, og han formår igen både at give og samtidig at turde være sårbar og tage imod kærlighed.

En rigtig god musicalfilm med et godt budskab og gode danse- og musikscener.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer