• Film med stikordet OLYMPIADE fx VILJEN TIL SEJR

  • ARGYLLE på VOD på Apple TV+ eller køb på fx Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR nu på dvd og blu-ray

  • I WANNA DANCE WITH SOMEBODY nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • A QUIET PLACE 2 på dvd og blu-ray

  • UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Action

3 Days to Kill

Et humoristisk action-drama om en CIA-agent, der vælger at kæmpe for at få et godt forhold til sin familie.

ActionDrama
Produktionsår: 2014
Varighed: 117 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: McG,
Medvirkende: Kevin KostnerHailee SteinfeldAmber HeardConnie Nielsen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 14.10.2014DEN ENSOMME ULV VIL MØDES MED SIN UNGE IGEN

CIA-agent vil pensioneres
Ethan Renner (Kevin Costner) har arbejdet som CIA-agent i mange år. Det har kostet ham relationen til kone (Christine Renner, spillet af Connie Nielsen) og datter. Ethan får at vide, at han er døende af kræft – der er kun få måneder tilbage. Han vil nu kvitte CIA og prøve at genetablere relationerne. Men CIA, repræsenteret ved sexbomben Vivi Delay (alt for pumpet spillet af Amber Heard), vil ikke lade ham slippe så let.

Opgaven er simpel: dræb en af verdens farligste terrorister på tre dage! Belønning: pensionering plus en medicin på eksperiment-stadiet, der kan forlænge hans liv betydeligt. Ethan får af Christine lov at være sammen med sin datter Zooey (Hailee Steinfeld) – så de har "tre dage, de bare skal slå ihjel" – herfra stammer den ironisk dobbelt-ladede titel. Handlingen udspilles så i en blanding af action-vold, biljagter, tortur og likvideringer på den en side og humor og drama mellem far og datter og lejlighedsvis også mellem kone/mor på den anden side. Undertiden blandes de to ting, som når datteren ringer til far efter en opskrift på spagettisauce, og faren gir telefonen videre til en italiensk forbryder, han er ved at torturere. Tja …

Humor og relationer
Hvis man forventer at se en ny "Taken", bliver man skuffet. Vel er der action, og Costner leverer den velkendte råhed. Men det meste af filmen handler om en mand, der indser, at hans karriere har kostet ham hans relation til de to vigtigste kvinder i hans liv – og nu vil han droppe arbejdet til fordel for dem.

Det er ikke det store psykologiske skuespil, vi udsættes for. Men egentlig rummer filmen på en lun måde nogle gode sandheder om den slags kampe. Så hvis man sætter forventningen efter det – og for øvrigt kan glædes i sit stille sind over, at en god mand i en lille Peugeot (gæt hvilket mærke jeg selv kører i) kan overhale og udradere en prof gangster i en limousine – ligesom samme far på forunderlig vis kan overtale sin teenagedatter til at lære at køre på cykel på et lilla rædsel af en damecykel på en offentlig plads i Paris - så er man nogenlunde underholdt.

Og et lille indblik i Paris' husvilde-politik bliver der også plads til. Faktisk er meget af filmens varme humor bundet op på Ethans møde med den husvilde afrikanske familie, der har besat hans lejlighed, mens han har været på hemmelig mission. Denne families overhoved, Jules (fremragende spillet af Eriq Ebouaney) er simpelthen noget af det, der kunne få mig til at se filmen igen. Det er Jules' afrikanske charme og menneskelige indsigt, der udløser den fjerde stjerne til denne film, der måske egentlig ikke fortjener den.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.3 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer