• THE ZOOKEEPERS WIFE nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • VALLEY OF TEARS HBO-serie

  • SOUND OF FREEDOM nu på Blockbuster.dk udover dvd og blu-ray

  • FRIT FALD nu på Blockbuster.dk

  • CIVIL WAR i biografen

  • BIRTHDAY GIRL i biografen

  • THE ZONE OF INTEREST nu på dvd og blu-ray

  • DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

Nyheder

23.06.2023

Martin Scorsese laver endnu en Jesus-film

Af Christian Thomsen
Instruktøren Martin Scorsese har besøgt paven og bebudet, at han er ved at udtænke et manuskript til en film om Jesus.


Én af de helt store instruktører i Hollywood gennem de sidste 40 år, Martin Scorsese, har en ny film om Jesus i støbeskeen. Siden filmfestivalen i Cannes har Scorsese været i Italien, hvor han bl.a. har besøgt Pave Frans ifm. konferencen ”The Global Aesthetics of the Catholic Imagination”. Ifølge variety udtaler Scorsese: ”Jeg har svaret Pavens appel på den eneste måde, jeg kender: Ved at udtænke og skrive et manuskript til en film om Jesus (…) Og jeg går snart i gang med at lave den.”

Film om tro og religion
Det er ikke første gang, Martin Scorsese laver film, som har religion og tro som centrale elementer. Allerede i filmen ”Mean Streets” (”Gaden uden nåde”) fra 1973, jonglerer instruktøren med emner som skyld og forløsning. Harvey Keitel spiller Charlie Cappa, som bliver fanget mellem et arbejde for mafiaen og sin katolske tro.

I 1988 blev det kontroversielt, da Scorsese instruerede The Last Temptation of Christ (”Den sidste fristelse”). Filmen menneskeliggør Jesus på en måde, som flere kristne grupperinger fandt næsten blasfemisk. Filmogtro.dk gav i 2009 filmen 6 stjerner i sin anmeldelse, og kaldte bl.a. filmen for spændende, udfordrende, tankevækkende og trosfornyende.

Temaer som skyld, forløsning, tro og tvivl ligger under overfladen i flere af Scorseses film, men i 2016 i filmen Silence var seeren ikke i tvivl. Filmen handler om to jesuit-præster som i 1700-tallet tager til Japan for at finde deres tidligere mentor, som, siger rygtet, har fornægtet sin tro. Det bliver en rejse i mere end én forstand for de to, som undervejs selv får troen sat på prøve. Skuespilleren Andrew Garfield, som spiller én af de to præster, gik seriøst til opgaven, da han skulle spille præst. Det kan du læse mere om i artiklen Skuespiller i lære som præst. Da Scorsese i sin tid blev spurgt, hvorfor han havde lavet "Silence" svarede han ifølge americamagazine at det var "for at lære Jesus bedre at kende."

Der er endnu ikke detaljer ude om filmen, så interesserede skal væbne sig med tålmodighed, da der højst sandsynligt går et par år, inden filmen kan ses i biografen.

Læs også de anmeldelser af Martin Scorseses andre film, som filmogtro.dk har anmeldt.




Annoncer