- Philomena
- Frans af Assisi
- Broder Sol, Søster Måne
- Den hundredårige der...
- Bogtyven
- Lucy


- Bøn, mystik og forfa...
- Filmfans ønsker tros...
- En film for troende ...


- Fascinerende filmfor...
- Monsteret inden i os
- Bibelske motiver i film


- Tog venner med til f...
- Filmstriben - et bek...
- Ny norsk bog om film...


- Længsel efter fred
- En dag uden krig - f...
- Vejen hjem


- Trailer til Moses-fi...
- Himlen findes virkel...
- Joseph Fiennes i bib...


- TEMA - Ved livets be...
- TEMA - sportsfilm
- TEMA - Israel, Vestb...


- Top 10 film 2012
- Top 10 film 2011
- Top 10 film 2010
A Walk To Remember

A Walk To Remember

Anmelder karakter:
Medvirkende: Shane West, Mandy Moore, Daryl Hannah, Peter Coyote
Instruktør: Adam Shankman
Varighed: 97 minutter
Genre: drama, romance

Produktionsår: 2002
Censur: 11 år
Stikord: teenagere, forelskelse, kærlighed, identitet, venskab, high school

Ungdomsfilm med personlighed
Af: René Brorson

Forandring fryder. Nogle gange kan prisen for forandringen dog være lige høj nok. Sådan er indstillingen hos denne helt igennem fantastiske films mandlige hovedperson. Landon, som han hedder, bliver idømt deltagelse i skolens dramaopsætning, da han i forbindelse med grov mobning som den eneste bliver snuppet. Lærernes kæledægge, præstens datter, og den seje klikes yndlingsoffer, den smukke Jamie, spiller også med i skuespillet, og mødet med den fascinerende unge kvinde slår gnister. Først af de temperamentsfulde slags - senere skyder Amor med skarpt. Hvem skydeskiven er, og hvordan følelserne udvikler sig, vil jeg her lade være usagt. Men jeg røber nok ikke for meget ved at skrive, at mødet sætter uforanderlige spor.

Filmen lægger fra begyndelsen ud som mange andre irriterende ungdomsfilm, hvor sex, alkohol og misbrug synes at være i højsædet. Men sådan er denne film ikke. Tværtimod tager denne filmiske perle fat om mange af livets store spørgsmål - lige fra spørgsmål om tro - over tilgivelse - til kærligheden mellem to mennesker. Undervejs sidder man ofte med fornemmelsen af, at nu kan hovedpersonerne da ikke klare mere. Nu må grænsen være nået! Men igen og igen overrasker hovedpersonerne og flytter grænsen for menneskelig udholdenhed endnu et stykke. Så frygten for, at man endnu engang sidder med en ungdomsfilm, som sætter de unge i bås som tilværelsens små ignoranter og åndspygmæer, der udelukkende kan fokusere på den næste rus, den næste sengekantsoplevelse eller det næste trip, afløses undervejs af en fascination af begge hovedpersoner, deres livssyn og deres kamp for det gode i tilværelsen. Faktisk sidder man til sidst med en klump i halsen og en enkelt vandperle eller to i øjenkrogen, der for mit vedkommende mod slutningen fik frit løb. Filmens klimaks er på alle måder dybt rørende!

Som du vil kunne forstå, er jeg glad for filmens persongalleri, tema og budskab. Dramaturgisk byder filmen ikke på banebrydende nybrud. Den følger i sin komposition den klassiske berettermodel fra anslag til udtoning. Det, der i min øjne bærer filmen, er det prisbelønnede skuespil fra hovedpersonerne og selve historien.

Adam Shankman er måske ikke den mest kendte instruktør på vores breddegrader. Ser man på de film, som han har instrueret, så tæller de flest komedier. Fx hans romantiske komedie "The Wedding Planner" fra 2003 eller den nye actionkomedie "Elitepædagogen" ("The Pacifier") fra 2005 med Vin Diesel i hovedrollen. "A Walk To Remember" viser dog, at Shankman også mestrer det personlige drama, og jeg glæder mig til, at han igen prøver sig selv i den mere alvorlige genre.

Find en pose popcorn til filmens første halvdel og en pakke kleenex til den sidste halvdel. Du vil nok få brug for begge …

Andre film med seks stjerner.

Nicholas Sparks-bøger på film.


Bruger karakter: (5.56)
Giv karakter 1 2 3 4 5 6

Bruger kommentarer
Film&Tro forbeholder sig ret til at fjerne indlæg!
 
- 07/09/2006
Seks stjerner!? Seriøst?
 
Hanne Østergaard - 08/09/2006
Go' tøse film til kristne piger, for de fleste piger har vel haft en ikke kristen kæreste. Eller bare forstillet sig, hvordan livet ville se ud, med ham der den søde, som ikke var kristen. Men filmen er utvilvtsomt sød..
 
Joan Persson - 12/09/2006
Jeg synes også, den fortjener 6 stjerner fuldt ud! Det er nok sådan cirka en af de bedste film, jeg nogensinde har set!
 
René Brorson - 18/09/2006
Det er muligt, at jeg har opholdt mig for meget blandt østrogener og deres mandlige aspiranter, men for en mand, der i sin pure ungdom tudede over en Lassie-film, så er denne perle 6 stjerne værd.
 
Martin - 10/11/2006
Det er ikke kun en god tøse film. Nej bestemt også en film for drengene, der bare har en lille smule romantik gemt i sig. Man kan ikke undgå at få en klump i halsen. Den skal ses... Desuden er den enormt moralsk, og kan ses i alle kristne kredse uden, da den ikke indeholder umoralske scener. God film drenge:-)
 
signe - 04/02/2007
En fuldt ud herlig film!! Den er dejlig romantisk, men ikke sukkersød... jeg kan ikke se den uden at fælle en tåre, og det er et godt tegn!! For mit vedkommende betder det at det er en film med føelser og noget vigtigt at sige. Den har nogle rigtig gode buskaber og den giver mig mod på et godt liv med gud!! og sidst men ikke mindst er det da også rigtg god underhholdning, bare ikke på en måde hvor man griner helt vildt...
 
Line.. - 08/02/2007
Det er en sikker vinder.. Den er bare fantastisk.. selv ikke kristne, f.eks. fra min klasse har set den, og de er vilde med den, og tuder helt vildt til den. Den er bare super god!!
 
Førrisdahl - 01/02/2008
En af de bedste film i den genre jeg nogensinde har set. Jeg er en dreng der normalt ikke har let til tårer men jeg kneb nu en lille en til sidst alligevel. Dens budskab om at Guds kærlighed kan ændre selv den mest hårdkogte, har kun gjort mig gladere for at kunne kalde mig en kristen
 
Forårsglad - 21/02/2008
Er blevet præsenteret for meget få tøsefilm, hvor jeg ikke er faldet i søvn, og kun én, jeg vil se på en daag, hvor jeg ikke er syg: "a walk to remember". Den har så til gængæld alt det de andre ikke har: -Jeg kune identifisere mig med hovedpersonen, uden at hun blev lavet så meget om, så det gjorde ondt og identifikationen forsvandt -livsmod og livsglæde -lykke i de svære situationer og ikke bare en "sådan kommer du videre til en happy ending" -realisme på en tilpas urealistisk måde -værdier Den bør ses af alle, ikke kun piger, teenagere generelt, deres forældre, men også alle andre. "Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op." (1. kor 13, 4-8a) Vi ser både menneskers kærlighed, som bærer, men også Guds kærlighed, som holder oppe, hvor mennesker ikke kan...
 
Rune - 27/02/2008
Uanset tema så er dette bestemt ikke et mesterværk. Det kræver ikke meget filmisk erfaring at konkludere.
 
Louise - 07/04/2008
Jeg synes denne film er fuldt ud værd at se. Den rører virkelig ved én, når man hører historien og oplever forholdet mellem de to hovedpersoner. Efter min mening er den helt speciel og særdeles helt i klasse!
 
Signebine - 13/04/2009
Har lige et spørgsmå: er det den med jedi tanke tricket?
 
Dit navn
Din IP:54.221.8.117
Din kommentar

Indtast antispam kodeordet:
site by: steady
design by: Ben Haman