• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Tema

Sing Street

Sing Street er en lille, overset perle om unge Conor, der starter et band. En feel good-fortælling om forelskelse, frigørelse og et stærkt bånd mellem brødre.

DramaKomedieRomanceFilmstriben.dk
Produktionsår: 2016
Varighed: 106 min.

Censur: 7 år
Instruktør: John Carney,
Medvirkende: Ferdia Walsh-PeeloAidan GillenJack ReynorLucy Boynton,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 04.02.2022 DE BRUNE SKO 

I Dublin i begyndelsen af 80'erne skal unge Conor starte på en ny skole grundet familiens dårlige økonomi. Forældrene skændes, og skolestarten er hård. En dag møder han den smukke, fascinerende Raphina, som han tilbyder en rolle i sit bands nye musikvideo. Conor har dog ikke noget band, og han får derfor travlt med at finde musikalske talenter -eller bare noget, der minder om. Storebror Brendan, som aldrig selv fik det ud af livet, han ønskede, er en hjælp og inspirationskilde, og sammen finder de en lyd, som skal sætte gang i drømmen om rampelyset - og samtidig imponere Raphina.

Opgør og frygt for det ukendte
"Her bruger vi kun sorte sko!" lyder beskeden fra rektoren på den katolske skole, Conor starter på. Men Conor har kun brune sko. Det er tydeligt fra filmens begyndelse, at Conor er anderledes. Han drømmer om at komme væk, og spejder tit ud over farvandet mod England - mulighedernes land. Han inspireres af den nye lyd fra bl.a. Duran Duran, som Brendan introducerer ham for, og man fornemmer et opgør i Conors liv. Et opgør mod det gamle, traditionsbundne samfund, som de nye popbands farverige tøj og elektroniske musik står i skarp kontrast til. Men som filmen skrider frem, bliver det tydeligt, at modstanden mod Conors oprør ikke skal findes på skolen eller i familien. Jo, der kommer små sammenstød med både rektor og forældrene, men ikke noget, der på traditionel film-manér for alvor indgyder antagonisme. Men hvad er det så, Conor er oppe imod i kampen for at frigøre sig og følge drømmen? Måske er det frygten for det ukendte. Måske er det tanken om, hvordan det vil gå familien, hvis han forsvinder. Eller også er det bare den række af mere eller mindre tilfældige hændelser, som en forelsket teenager uvægerligt kommer ud for. Conor farver sine sko sorte, men det er ikke nok til at imponere rektor. For da skoene bliver farvet, ændres tøjstilen, og vi forstår, at uanset hvad vores hovedperson gør, kommer han aldrig til at passe ind. Han er bestemt til noget andet.

Fremragende soundtrack
Ikke overraskende spiller musik en stor rolle i filmen, og det fremragende soundtrack som består af kendte numre fra The Cure, Daryl Hall, Duran Duran og A-ha samt flere originale sange fra bl.a. Adam Levine, sætter stemningen i dette ukonventionelle feel good-drama.

"Sing Street" er en lille, overset perle. John Carney som både instruerer og står bag manuskriptet, formår at fortælle en rørende, charmerende og opløftende historie om at gøre det, du er skabt til, og være den, du er. Uanset, hvad dine omgivelser dikterer. En fortælling om forelskelse, frigørelse og et stærkt bånd mellem brødre.

Da Conors band i slutningen af filmen spiller til skolefesten, står de over for deres første egentlige udfordring. Er sangene gode nok? Hvordan vil skolen reagere? Kan drømmene bære? Conor står selvfølgelig klar på scenen - i brune sko.

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*

Andre temafilm

Adventure, Drama, Science fiction, TEMA Serier
Drama, TEMA Ved livets begyndelse, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Sportsfilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Israel, Vestbredden, Gaza
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Danske film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Drama, TEMA Julefilm
Animation, Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Filmstriben.dk, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Kristne film
Komedie, TEMA Julefilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA 11. september
Viser resultater 1 til 15 af 1015
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 Næste > Sidste >>
Annoncer