• BABETTES GÆSTEBUD DR2 | 31-10-20 | kl. 18.10

  • TRUTH DR2 | 31-10-20 | kl. 23.00 & 01-11-20 | kl. 16.55

  • THE PLOT AGAINST AMERICA (serie) på dvd og HBO

  • GENRE: GYSERFILM fx Netflix-serien MARIANNE

  • DEN SORTE JORD i biografen

  • THE KINGDOM nu på Netflix

  • OFFICIAL SECRETS nu på Viaplay

Tema

Millions

DramaKomedieKrimiFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTop 10 2005
Produktionsår: 2004
Varighed: 95 min.

Censur: 7 år
Instruktør: Danny Boyle,
Medvirkende: James NesbittDaisy DonovanLewis Owen McGibbonAlexander Nathan Etel,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Mikael Arendt Laursen - 10.04.2007Den syvårige dreng Damian er hovedpersonen i denne film, som ikke er så let at sætte i bås. Damian lever sammen med sin far og sin ældre bror, da moderen er død. Og Damian er ikke en helt almindelig dreng. Om han virkelig ser helgener omkring sig med jævne mellemrum, eller om det er en del af hans fantasi, melder historien ikke noget om. Men han kender de forskellige helgener, når han møder dem, og han ved, hvad deres historie er.

En dag falder der bogstaveligt talt en taske fuld af penge ned til ham fra himlen! Tasken rummer omkring en kvart million engelske pund, og så skal der pludselig til at ske noget, for handlingen begynder kun to uger, før England skifter sine gode, gamle pund ud med euro, og den dag vil de mange penge være værdiløse, medmindre de er sat ind på en konto i banken. Damian ønsker at bruge de mange penge på velgørenhed, og han kaster sig da også ud i at finde fattige mennesker, som han kan hjælpe, hvilket naturligvis resulterer i en række pudsige og meget søde scener. Men Damian kan ikke holde hemmeligheden om pengene for sig selv, så han betror sig meget hurtigt til sin storebror, som med det samme får helt andre planer for, hvad pengene kan bruges til. Han vil meget hellere bruge pengene på sig selv eller investere dem, så han på sigt kan få glæde af dem.

Midt i alt dette møder vi drengenes far, som længe ikke fatter, hvad der foregår omkring ham. Men snart bliver hele sagen alvor for den lille familie, for pengene er i virkeligheden blevet smidt af et tog i forbindelse med et større røveri, og en af røverne dukker nu op for at hente sine penge. Sagen udvikler sig meget snart i den forkerte retning, og handlingen tager fart.

Om dette er en god film eller ej, vil jeg lade enhver vurdere for sig selv. Den er ganske underholdende og charmerende, men den har bestemt også sine svage sider. De mange helgener, der af og til dukker op i historien, giver ikke altid lige megen mening, og af og til siger de noget værre sludder. Simon Peter får da i hvert fald vendt op og ned på Jesu bespisningsunder, hvilket hverken giver mening i forhold til filmens handling eller større glæde for mig ved at se filmen. Og drengenes mor dukker også op på et tidspunkt og fortæller, at hun nu har ansøgt om at blive kåret til helgen. Sådan er der lidt hist og pist. Drengenes far roder sig ud i et forhold til en kvindelig fundraiser, som bliver nødt til at reagere på Damians lidt for rundhåndede bidrag til en indsamling på skolen.

Når alt kommer til alt giver filmen os noget at tænke over. Selvom de mange penge, som Damian tror, kommer fra Gud, viser sig at stamme fra et røveri, er modsætningen mellem Damian og storebroren naturligvis tankevækkende. Ville vi selv kunne give pengene til velgørenhed, eller ville vi hellere bruge dem på at dække egne mere eller mindre relevante behov? De overvejelser er desværre altid relevante for de fleste af os!Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*

Andre temafilm

Drama, TEMA Ved livets begyndelse, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Sportsfilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Israel, Vestbredden, Gaza
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Danske film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Drama, TEMA Julefilm
Animation, Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Kristne film
Komedie, TEMA Julefilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA 11. september
Drama, TEMA Julefilm
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år
Viser resultater 1 til 15 af 843
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 Næste > Sidste >>
Annoncer