• KVINDEN I GULD TV2 | 23-04-21 | kl. 22.30

  • X + Y nu på Filmstriben.dk

  • THE KINDNESS OF STRANGAERS på filmstriben.dk

  • SJÆL nu på dvd/blu-ray

  • Den kristne musical A WEEK AWAY nu på Netflix

  • Bibelserien THE CHOSEN sæson 1 og 2 på APP med danske undertekster

  • DE FRIVILLIGE nu på Viaplay

  • THE CURRENT WAR nu på filmstriben.dk

Tema

Løvernes konge

The Lion King

AdventureAnimationDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2019
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Jon Favreau,
Medvirkende: Stemmer: Seth RogenDanske stemmer:Lars Thiesgaard,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 22.07.2019GLÆDELIGT GENSYN

Det var de ord, der slog mig, da jeg gik ud af biografen: Det var et glædeligt gensyn!

I familien har vi set den originale tegnefilm fra 1994 rigtig mange gange, og både sangene og historien sidder solidt i hukommelsen. Sådan har mange det, og derfor er det naturligvis noget af et sats af Disney, at de laver en ny, CGI-båret udgave, som ligger så tæt op ad originalen. Men jeg må bare sige: Det er et glædeligt gensyn.

Det er først og fremmest overvældende flot! Det er så imponerende, hvad man kan med CGI i dag, og man tænker ikke et sekund over, at der er tale om computerskabte billeder. Dernæst er det et dejligt gensyn med en historie, som er så velfortalt og grundlæggende god, fordi den dels handler om det klassiske "coming-of-age", og dels blander elementer af både venskab, forræderi, magtbegær og kamp ind i det.

At sidde og se denne nye udgave er at sidde og få et glædeligt gensyn og blive mindet om, hvorfor vi er mange, der elsker originaludgaven så meget.

To livstolkninger
Disney har altid været dygtige til at fortælle medrivende eventyr, også før Pixar kom på banen og overgik dem med flere længder. "Løvernes konge" er et eksempel på et sådant eventyr, hvor der som sagt fortælles en god og stærk historie om at gå fra barn til voksen.

Helt grundlæggende præsenteres vi i filmen for to livstolkninger:

Vi præsenteres for den, som den unge Simbas far, Mufasa, lærer sin søn: At livet er en cirkelbevægelse. At alting eksisterer sammen i balance, og at vi skal respektere alle skabninger, fra den mindste myre til de springende antiloper. Gør vi det, så er vi en del af livets cirkel.Det er denne ideologi og filosofi, som Simba lærer, og det er vel at mærke den, som Mufasas bror, Scar, afviser og dermed – da han efter et brodermord bliver konge – er med til næsten at smadre landet totalt.

Vi præsenteres også for en anden livstolkning, nemlig den, som vortesvinet og surikaten Pumba og Timon står for: Hakuna Matata. Det betyder "ingen bekymringer" eller "intet problem", og i filmen får vi det præsenteret i sangen, som markerer lille Simbas overgang fra barn til ung løve. Pumba og Timon udvider denne livstolkning, da de prøver at overbevise Pumba om, at livet ikke er en Cirkel. Livet er en lige linje, hvor vi gør, hvad vi gør, og at det, vi gør, ikke påvirker andre. Det interessante er jo så, at Pumba og Timon hen mod slutningen af filmen må give Pumba ret i, at denne livstolkning nok ikke hverken holder eller er så smart endda: De ting, vi gør, har faktisk konsekvenser for andre. Så er det bedre at se på livet som en Cirkel og handle derefter, så udfaldet bliver så godt som muligt.

Se den med familien

Denne nye CGI-udgave af "Løvernes konge" har fået meget blandede anmeldelser. Det forstår jeg godt, for den bringer ikke noget nyt på banen, ud over at den tager originalen og sætter den ind i et overdrevent flot scenarie, skabt af computere. For min del har jeg det rigtig godt med det. For jeg sad netop flere gange under filmen og tænkte: Hvordan mon de præsenterer dén bid af originalens historie? Og de gør det bare rigtig godt, hver gang.Derfor, for mig var det et smukt og glædeligt gensyn, og jeg er glad for, at "Løvernes konge" så fint og så gennemført musikalsk (med sange af bl.a. Elton John) præsenterer to livstolkninger og lander fint og velfortalt på den førstnævnte.

Så tag ind og se den med familien. Men: Vær klar over, at netop det, at den nu er CGI-animeret kan være en lidt for voldsom oplevelse for de mindste børn.

Hakuna Matata.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*

Andre temafilm

Drama, TEMA Ved livets begyndelse, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Sportsfilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Israel, Vestbredden, Gaza
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Danske film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Drama, TEMA Julefilm
Animation, Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Filmstriben.dk, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Kristne film
Komedie, TEMA Julefilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA 11. september
Drama, TEMA Julefilm
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm A/7 år
Viser resultater 1 til 15 af 868
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 Næste > Sidste >>
Annoncer