• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Tema

Grøntsagaer i byen sæson 1-2 (serie)

Veggie Tales in the House

Et børneshow med et kristent og moralsk indhold. En serie af afsnit der følger en række grøntsager og deres spændende og udfordrende dage i deres by.

AdventureAnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTEMA Kristne filmTEMA Serier
Produktionsår: 2017
Varighed: 598 min.

Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Tim Hodge,
Medvirkende: Danske stemmer:Bjarne AntonisenMathias Klenske,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sonnich Sunil Nørtoft Thacker - 01.04.2022HYGGELIGT OG LÆRERIGT 

I 2014 fornyede Netflix kontrakten med Grøntsagaer i huset - de højt elskede karakterer fra det amerikanske børneshow ”Veggie Tales” der kørte på TV fra 1993-2015. "Grøntsagaer i byen" er efterfølgeren til denne serie og følger stort set samme plotline, som de tidligere shows. I modsætning til det originale show er de to nyere Netflix-serier udgivet på dansk til stor glæde for dem, der godt kan lide, at der er lidt mening med det, vores børn ser. Animationerne er simple, men gode, hvilket absolut ikke gør noget og fint underbygger historierne.

Lette små historier
Hver episode indeholder 2 afsnit med hver sin historie fra byen. Fælles for alle historier er, at man følger agurken Larry og tomaten Bob og deres liv i byen af grøntsager. Man møder ofte mange af de samme karakterer såsom den gamle og til tider lidt gnavne Ichabeezer, den sangglade Madam Vindrue og den glade Bacon Bill.

Historierne er varierede, som det er i en by, og man får derfor lyst til at se, hvad der ellers kan ske i byen. Der er fx en historie, hvor Bob skal oplæres til at overtage en købmandsbutik. Dette er ikke en hel let opgave, finder Bob ud af. I en anden historie følger man Larry, Bob og deres venner, som bliver kaldt på arbejde til jul af Ichabeezer, som ikke bryder sig om julen. Mon vennerne får holdt jul og får bragt julestemningen ind hos Ichabeezer? En tredje historie handler om en konkurrence om at lære Bibelens bøger. Grøntsagerne bliver sat sammen to og to. Kan de mon samarbejde med den de ikke normalt samarbejder med?

Kristent indhold
Det sidste eksempel ovenfor siger det meget godt. En børneserie med et afsnit om at lære Bibelens bøger må have et kristent indhold, og det har det også. Nogle afsnit har mere end andre, men alle afsnit har noget. I nogle episoder er budskabet direkte koblet op på et bibelvers, mens det i andre er mere moralsk. I afsnittet, hvor Bob overtager købmandsbutikken og har det svært, hører vi fra Salme 55 vers 23, at vi skal lægge vores byrder over til Herren, mens afsnittet om jul mere generelt fokuserer på, at vi skal elske andre, som Gud gør det, og at det aldrig er for sent at dele/give.

Som afslutning på hver episode siger Bob og Larry desuden: "Husk nu børn: Gud har gjort jer helt særlige, og han elsker jer meget højt."

Der vil være folk, der synes, at Netflix ikke burde vise serier med så tydeligt et religiøst indhold. Jeg mener dog, at alle kan lære noget af de kristne moraler og bibelvers. For troende familier er serien en gave til hjemmet. Ens børn kan se tv og samtidigt få en smule kristendomskundskab.

Sange
En sidste og vigtig bemærkning om serien er, at der i hvert afsnit indgår en sang. Sangene er ikke altid lige fængende, men de er ofte med til at fremhæve budskabet i episoden og gøre det sjovere at se for både børn og forældre.

For alle
"Grøntsagaer i byen" er målrettet børn, men er helt klart et af de børneshows, som vi voksne sagtens kan hygge os med at se med på. De helt små børn på 2-3 år vil måske ikke fange de store budskaber i showet, og nogle afsnit kan måske virke lidt voldsomme, men de kan sagtens se det sammen med forældrene.

Kan ses på Netflix indtil 15/9 2023.

 

 Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*

Andre temafilm

Adventure, Drama, Science fiction, TEMA Serier
Drama, TEMA Ved livets begyndelse, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Sportsfilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Israel, Vestbredden, Gaza
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Danske film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Drama, TEMA Julefilm
Animation, Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Filmstriben.dk, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Kristne film
Komedie, TEMA Julefilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA 11. september
Viser resultater 1 til 15 af 1019
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 Næste > Sidste >>
Annoncer