• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Tema

Birthright Outlaw

En præst og hans kone oplever det frygtelige, at deres datter kidnappes. Hvad gør gode, kristne forældre så? Gennem dialoger og enkelte bibelcitater behandles emner som kærlighed, tilgivelse, skæbne og retfærdighed.

DramaWesternAffirm filmsTEMA Kristne film
Produktionsår: 2023
Varighed: 101 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Aaron Burns,
Medvirkende: Sarah DrewLucas BlackOlivia Sanabia,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 15.03.2024EN WESTERN MED SEKSLØBER OG BIBEL 

Jeremiah (Lucas Black) er præst for en lille menighed langt ude i det vilde West. Sammen med sin kone Martha, (Sarah Drew) har de den unge datter, Hope (Olivia Sanabia). Alt er idyl indtil en nat, hvor maskerede mænd bryder ind i deres hus og kidnapper deres datter, mens de råber: "Huset vinder altid!"

Den stedlige sherif tør ikke tage kampen op mod den bande af berygtede lovløse, som han regner med, må stå bag. Så Jeremiah og Sarah tager selv afsted for at befri Hope. En rejse, der afslører mange hemmeligheder for Jeremiah, og sætter hans tro og kærlighed på prøve.

Seksløber og dialog
Filmen er en blanding af action-western og feel-good familiefilm om faderrolle og kærlighed. Der er humor, kærlighed (for flere generationer), spænding og meget tanke- og trosstof, der tages op i dialoger mellem forskellige personer. Der er nogle ret forfriskende personer, der ikke spiller hovedrolle, men alligevel tilfører noget seværdigt, f.eks. en dusørjæger i rustning og en sherif-kone, der ikke er bange for noget. Nogle vil finde denne blanding meget charmerende (og f.eks. se muligheden for en film, både mand og kone gider se sammen) - andre vil synes, at det hverken er fugl eller fisk. Handlingen skal ikke røbes, men her er nogle af de store elementer i filmen:

Et kortspil for livet
Den lovløse bande lever et øde sted, hvor de bor i telte med figurerne fra et kortspil udenpå. Alle bandemedlemmer har navn efter et kort, f.eks. Ruder Knægt. Man kommer kun med i banden ved at aflægge en ed, hvorefter det er ens "fødselsret" at forblive i banden hele livet, leve under dens beskyttelse og efter dens regler. Et gennemgående tema i filmen bliver, om man kan bryde sin "birthright" som lovløs og blive til noget andet, - eller om man hænger på det resten af sit liv.

En ægte mand
Jeremiah er ikke den mest erfarne med et skydevåben. Har han, hvad der skal til for at forsvare sin familie? Skal det hele "bare" lægges i Guds hånd - eller skal man bede og derefter lade sit gevær og ride af sted? Skal man tilgive den kvinde, man elsker - selv om man finder ud af, at man har ægtet en kvinde med en absolut anden fortid, end hun gav udtryk for? Hvad skal man gøre, når hun tilstår og samtidig siger, at hun valgte ham, fordi hun så Guds kærlighed inde i ham og ønskede at få del i denne kærlighed?

Tilgivelse og ny start
Gennem dialoger og enkelte direkte bibelcitater behandles dybt centrale kristne emner som kærlighed, tilgivelse, skæbne og retfærdighed. Eller sagt med ét emne: Om Guds vilje og evne til at sætte mennesker fri af deres fortid.

Selvfølgelig er en film af denne type ikke i stand til at føre dybere ind i disse enorme emner, men jeg synes egentlig, det lykkes den at komme dybere ned end klicheer og at gøre det på en troværdig måde. Filmen har heller ikke så mange sort/hvide personskildringer – både de lovløses gode sider og de "pæne" menneskers svagheder er med.

Kan ses på Blockbuster.dkBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*

Andre temafilm

Adventure, Drama, Science fiction, TEMA Serier
Drama, TEMA Ved livets begyndelse, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Sportsfilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Israel, Vestbredden, Gaza
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Danske film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, TEMA Kristne film
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Affirm films, TEMA Kristne film
Drama, TEMA Julefilm
Animation, Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Drama, Familiefilm, TEMA Familiefilm jul
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA Biografiske film, Filmstriben.dk
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Romance, Filmstriben.dk, TEMA Anden verdenskrig, TEMA Kristne film
Komedie, TEMA Julefilm
Biografi/baseret på virkelig historie, Drama, Thriller, TEMA 11. september
Viser resultater 1 til 15 af 1015
<< Første < Forrige 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 Næste > Sidste >>
Annoncer