• THE REVENANT DR2 | 03-02-23 | kl. 20.00

  • UNDER OVERFLADEN tysk-dansk serie på HBO

  • BLACK ADAM nu på dvd og blu-ray udover HBO

  • DEN STORE STILHED i biografen

  • NARVIK på Netflix

  • TEMA DANSKE FILM - fx RIGET EXODUS - på Viaplay og snart på DR og DRTV

Nyheder

29.11.2022

Vigtig bog for kristne filmfans

Af Johan Schmidt Larsen
Letlæst norsk bog om nydelsen ved at se film, mens man samtidig bliver bedre rustet til at genkende og vurdere de værdier og livssyn som filmene formidler.


I 2010 udgav IKO-forlaget og Damaris Norge Manus for livet? Film som værktøy i trosopplæringen - en fortrinlig bog, som vi her på siden gav mange gode ord med på vejen.

Nu har de samme to forlag udgivet en slags efterfølger eller opdatering til udgivelsen. Denne gang med titlen Fokus: Film – Film som ressurs i menigheten. Bogen er ikke helt så omfangsrig som Manus for livet. Faktisk er den på bare 64 sider letlæst norsk, men ikke mindre relevant for undervisere og film-entusiaster, der ønsker at "dobbelt-lytte" til både Bibelen og filmkulturen og dermed se film ud fra både en kunstnerisk og værdibaseret, kristen synsvinkel. Faktisk vil jeg betragte bogens korte og stramme form som en styrke, fordi den derved forhåbentlig bliver mere
overkommelig for en bredere læsekreds.

Til undervisning og individuel inspiration
Bogens forfattere er Anne Solfrid Brendhovd og Margun Serigstad Dale, og styrken ved bogen er bl.a., at den kan bruges til både individuel inspiration, undervisning i filmkundskab i folkeskolens ældste klasser og på efterskoler samt som oplæg til studiegrupper.

Film spiller i vores tid en meget stor rolle i mange unges drømme, tanker og værdier. I den sammenhæng er bogen en afgørende hjælp til, at også kristne unge og voksne bliver beviste og reflekterede filmbrugere - brugere der lader deres kristne livs- og menneskesyn være en aktiv medspiller i deres medieforbrug.

At genkende og vurdere livssyn
Gennem bogens syv korte kapitler får vi hjælp til at sætte pris på filmmediets særlige styrke og udfordringer som kunstart. Samtidig bliver vi med udgangspunkt et kristent livssyn bedre rustet til at genkende og vurdere de bevidste eller ubeviste værdier og livssyn som filmene formidler.

Bogen udstråler en umiddelbar glæde ved at se film, men samtidig er den en kompetent ressource til også at vurdere, hvor filmen eventuelt samstemmer med eller er på kollisionskurs med et bibelsk menneskesyn. Den være hermed anbefalet!

Bogen kan købes på bokogmedia.no.
Da Norge ikke med i EU gælder der særlige regler for handel på internet uden for EU. Derfor kan bogen godt blive dyr.
Annoncer