• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Nyheder

29.06.2007

Undskyldninger

Af Frede Møller
I KUNDSKABENS TRÆ siger kammerater ja til fest, men kommer ikke. Hvad er dit svar på den indbydelse, du fik i din dåb?

Nils Malmros lavede i 1981 sin berømte "Kundskabens træ". Filmen handler bl.a. om Elin, der bliver voldsomt mobbet af klassekammeraterne. Da hun på et tidspunkt vil holde en fest, siger kammeraterne ja til at komme, men melder så afbud i sidste øjeblik.

En uforglemmelig scene i filmen viser situationen, hvor telefonen ringer. Man kan se på Elins ansigt, hvordan glæde og forventninger visner og afløses af sorg og smerte.

Guds invitation
Gud inviterer også til fest i sit rige.

Han vil så gerne have os alle med, og han har selv sørget for alle forberedelserne. Der mangler ikke noget som helst, og vi er blevet inviteret.

Men når det kommer til stykket, får han det ene afbud efter det andet. Jesus fortæller om de dumme undskyldninger, som bare dækker over, at vi i virkeligheden ikke vil. Glæden og forventningen visner på Guds ansigt og afløses af sorg og smerte.

Hvad er dit svar på den indbydelse, du fik i din dåb? Vil du med til festen, eller siger du nej tak?

Jesus svarede: "Der var en mand, som ville holde et stort festmåltid og indbød mange. Da festen skulle begynde, sendte han sin tjener ud for at sige til de indbudte: Kom, nu er alt rede!

Men de gav sig alle som én til at undskylde sig. Den første sagde til ham: Jeg har købt en mark og bliver nødt til at gå ud og se til den. Jeg beder dig, hav mig undskyldt.

En anden sagde: Jeg har købt fem par okser og skal ud at prøve dem. Jeg beder dig, hav mig undskyldt. Og en tredje sagde: Jeg har lige giftet mig, og derfor kan jeg ikke komme.

Tjeneren kom tilbage og fortalte sin herre dette. Da blev husets herre vred og sagde til tjeneren: Gå straks ud på byens gader og stræder og hent de fattige, vanføre, blinde og lamme herind.

Og tjeneren meldte: Herre, det er sket, som du befalede, men der er stadig plads. Så sagde herren til tjeneren: Gå ud på vejene og langs gærderne og nød dem til at komme, så mit hus kan blive fyldt. For jeg siger jer: Ingen af de mænd, som var indbudt, skal smage mit måltid."  (
Lukasevangeliet 14,16-24)

Kilde: JesusNet.dk 
Annoncer