• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Nyheder

13.03.2024

Thomas Vinterberg laver miniserie om Brødrene Løvehjerte

Af Christian Thomsen
Brødrene Løvehjerte står som en milepæl i min barndom, siger Thomas Vinterberg, der sammen med Simon Stephen skal instruere og skrive manuskript til miniserie om brødrene.

Jonathan, Tengil, Tvebak og Katla. Måske navnene vækker genklang hos den lidt ældre generation. Astrid Lindgrens bog fra 1973 om brødrene Jonathan og Karl – bedre kendt som Tvebak, har underholdt både voksne og børn i flere generationer. Nu skal fortællingen produceres som en miniserie, og det er bl.a. en af Danmarks store instruktørnavne, der skal løfte projektet. Thomas Vinterberg skal instruere og skal sammen med britiske Simon Stephen også skrive manuskriptet, som de forventer at begynde på i den kommende måned.

Vinterberg siger: ”Brødrene Løvehjerte er den måske allervigtigste kulturelle arv fra mine forældres generation. Den står som en milepæl i min barndom og skinner klart i min hukommelse. Projektet er et stort ansvar og samtidig en betydelig drøm, der går i opfyldelse: At skabe en serie baseret på den enorme og rørende fortælling - og på den måde få lov til at give den videre til mine børns generation.”

Thomas Vinterberg har tidligere instrueret bl.a. "Festen", Submarino, Jagten og Druk, hvor sidstnævnte vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2020.

Brødrene Løvehjerte blev filmatiseret i 1977 af SF-film, hvor Olle Hellbom producerede og instruerede. Nu står Astrid Lindgrens fortælling om eventyrlandet Nangijala altså til at blive introduceret for en ny generation. Det er endnu uvist, præcis hvornår vi kan se den nye miniserie.

Kilde: Deadline.com
Annoncer