• DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • FOKUS: FILM - Film som ressurs i menigheten norsk bog

  • UDVANDRERNE nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Nyheder

19.01.2021

Slår pjalterne sammen

Af Johan Schmidt Larsen
Affirm Films og Pure Flix - to trosbaserede amerikanske filmselskaber – er fusioneret, og det kan vise sig at være en stor fordel for både selskaberne og kirken i Danmark.


To trosbaserede, amerikanske filmselskaber indgik i november 2020 et nyt og lovende samarbejde. Affirm Films, der ejes af Sony Picture Entertainment, har overtaget alle abonnenter hos streamingselskabet Pure Flix, der også er kendt som både kristent produktionsselskab og som udbyder af film til TV og Video On Demand i USA og Canada.

Pure Flix har gjort det godt
Pure Flix har gennem årene produceret en lang række trosbaserede film, som udelukkende er udkommet på det amerikanske marked. Flere af selskabets titler er imidlertid også udkommet på dvd i Europa og Danmark. På Film og tro har vi bl.a. anmeldt følgende film:

Unbroken: Path to Redemption
(dvd)
Same Kind of Different as Me (VOD)
Woodlawn (dvd/blu-ray)
Moms' Night Out (dvd) og
Gud er ikke død (VOD).

Affirm Films overtager alle abonnenter hos Pure Flix's streamingtjeneste, mens Pure Flix fortsætter som produktionsselskab og stadig bevarer alle rettigheder til selskabets filmtitler.

Affirm Films har størst succes
Der er dog ingen tvivl om, at Affirm Films må betragtes som selskabet med den største kommercielle og internationale succes. Filmtitler som f.eks.

Himlen findes virkelig (dvd)
War Room (dvd/blu-ray)
Miracles From Heaven (dvd)
Risen (dvd/blu-ray)
Stjernen (dvd/blu-ray: The Star) og
Fireproof (dvd)

ville nok aldrig være blevet udgivet i Danmark, hvis ikke det var sket med Sony Pictures Entertainments store kapital i ryggen.

Men hvorfor har de to konkurrerende selskaber fundet sammen? Corona-krisens lukning af alverdens biografer har uden tvivl medvirket til, at fusionen kunne være en win-win situation for begge selskaber. Pure Flix havde en velfungerende online tjeneste og et alternativt marked, som Affirm Films fik brug for, da biograferne pludselig lukkede ned. Forhåbentlig vil samarbejdet også medføre, at vi fortsat på vore breddegrader vil se trosbaserede filmtitler med danske undertekster og ikke bare vil være henvist til at se engelsksprogede film uden danske tekster.

Anmeldte Affirm Films.
Annoncer