• TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES (serie) nu på Netflix

  • SOPHIE SCHOLL - DE SIDSTE DAGE nu på filmstriben.dk udover dvd

  • FEM IKKE-PÅSKEDE PÅSKEFILM fx Gran Torino

  • SONING DR2 | 31-03-24 | kl. 17.40

  • POOR THINGS nu på dvd og blu-ray

  • FEM PÅSKEFILM bl.a. THE LAST TEMPTATION OF CHRIST

  • DEN KÆRLIGHED SOM SÆTTER FRI nu på Netflix

Nyheder

22.09.2015

Skotsk og kinesisk helt

Af Johan Schmidt Larsen
Filmen "Viljen til sejr" om den skotske missionærsøn og guldmedaljevinder Eric Liddell får en uofficiel efterfølger i "The Last Race". Filmen optages i bl.a. Kina og har Joseph Fiennes i hovedrollen.

Filmen "Viljen til sejr" (Chariots of Fire) om den skotske løber Eric Liddell blev i 1981 en kæmpe triumf for britisk film. Den løb med ikke mindre end 4 Oscars samt en lang række andre filmpriser. Filmen fortæller historien om den skotske missionærsøn, der i 1924 vandt en guldmedalje i 400 m ved de Olympiske Lege i Paris. Men inden han nåede så langt, havde han bragt skandale over det britiske olympiske team ved nægte at stille op i 100 m, hvor han blev regnet som klar favorit til guldet. Han havde nemlig forinden fundet ud af, at han skulle løbe om søndagen, og det nægtede han. Eric Liddell var født i Kina og vendte i 1925 tilbage dertil som missionær. Siden døde han i en japansk interneringslejr under anden verdenskrig.

Joseph Fiennes i hovedrollen
Nu kommer så "The Last Race", der en uofficiel efterfølger til "Viljen til sejr". Filmen optages i England, Hong Kong og Kina og vil fortælle historien om Liddell, da han i 1925 vendte tilbage til Kina og frem til hans død i den japanske interneringslejr.

Hovedrollen spilles af Joseph Fiennes, der i kirkelige kredse særligt er kendt for sin flotte præstation i "Luther", men ligeså for sin medvirken i bl.a. "Købmanden i Venedig" og "Farvel Bafana".

Da Eric Liddell er født i Kina og desuden medvirkede til at opføre en kopi af Londonklubben Chelseas gamle hjemmebane Old Stamford Brigde i den kinesiske by Tianjin, opfattes han af mange kinesere som deres egen olympiske helt. Og selv om relativt få vestlige film får premiere i det kommunistiske land, regner de to instruktører Stephen Shin og Michael Parker med, at filmen får premiere i Kina i 2016.




Annoncer