• FLUGTEN TIL NICE DR2 | 28-11-22 | kl. 20.00

  • DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER i biografen

  • STRANGER THINGS SÆSON 3-4 Netflix-serie

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Nyheder

16.02.2022

Podcast for filmnørder

Af Johan Schmidt Larsen
Podcast fra Filmnørdens Hjørne på 4½ time om kristendom på film, To anmeldere fra Film og tro medvirker. Et tankevækkende møde mellem vidt forskellige livssyn.

Casper Christensen er idémand og initiativtager til Filmnørdens Hjørne, der har eksisteret siden 2009. Siden er for enhver filmnørd, som ønsker bred orientering om alverdens film og filmgenre, og som elsker podcasts af enhver afskygning og længde. Og netop podcasts er hjørnets hovedaktivitet og spidskompetence. Indtil nu er det blevet til ikke mindre end 213 podcasts i websites historie.

Nummer 213 er blevet en maratonudgave på ikke mindre fire og halv time - Den om Kristendom på film.

Maraton-snak om film og kristendom
Casper Christensen har valgt at flytte sit studiegrej til Hvide Sande - "så langt vest på, som nogen københavner kan komme uden at få våde fødder." Her har han inviteret to medarbejdere fra filmogtro.dk, Christian Thomsen og Peter Palmqvist Skjøtt Poulsen, til en maraton-snak om kristendom og film, og podcasten kommer særdeles vidt omkring.

Det er blevet et spændende og tankevækkende møde mellem meget forskellige livssyn. Her snørkler podcastens tre deltagere rundt om store emner som kristne film, bibelfortællinger, tro, eksistens, livsværdier og essensen af den menneskelige filmoplevelse.

Men hvem har tid til at høre en podcast på 4-5 timer! Jeg har ikke, men valgte at tage en bid ad gangen, når jeg enten var ude at få frisk luft, eller når jeg på anden vis havde en ledig stund. Det blev en rigtig god oplevelse, hvor jeg fik en tour-de-force i temaet kristendom og film og samtidig oplevede stor respekt for deltagernes kristne livssyn.

Nogle af de film, de kommer omkring, er: Rosens navn, Risen, The Tree of Life, Silence, The Two Popes, Mand til alle tider, Hacksaw Ridge.

Podcasten være hermed anbefalet!
Annoncer