• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Nyheder

05.01.2023

Mest sete anmeldelser i 2022

Af Film og tro
Blandt de 10 mest sete anmelder på filmogtro.dk i 2022 findes "Pagten" om Karen Blixens møde med Thorkild Bjørnvig.


Topscoreren i 2022 er serien "Jorden rundt i 80 dage", som blev sendt på DRTV. Blandt TEMA-sider er det familiefilm fra 11 år, der har haft flest visninger efterfulgt at TEMA kristne film.

De 10 mest sete anmeldelser er

1. JORDEN RUNDT I 80 DAGE - serie (DRTV)
Denne filmatisering af Jules Vernes roman er optaget af karakterdannelsen hos de tre hovedpersoner. Der er skildringer af mod og svigt, kærlighed og had, harmoni og udnyttelse og hints til aktuelle problemstillinger.

2. SPEAK NO EVIL (blu-ray)
En psykologisk gyser i særklasse udspiller sig, da en dansk familie besøger en hollandsk familie. Filmen er ikke en hygge-gyser, men én, der virkelig kan sætte sig i mellemgulvet og sindet.

3. DON'T LOOK UP (Netflix)
Et par videnskabsfolk opdager en komet, der snart vil få jorden til at gå under. Der findes en mulig løsning, men hverken politikere eller medier vil tage forudsigelsen af katastrofen alvorligt.

4. SKYGGEN I MIT ØJE (dvd og blu-ray samt filmstriben.dk og Netflix)
Filmen om bombningen af Shell-huset og Den Franske Skole i 1945 er blændende fotograferet, musikken er smuk, der er flotte kostumer, men Bornedals film forbliver alligevel en sær pose blandede bolcher.

5. PAGTEN (dvd og blu-ray samt filmstriben.dk)
Bille Augusts film om mødet mellem verdensstjernen Karen Blixen og digterspiren Thorkild Bjørnvig er et ætsende psykologisk drama, og så er det filmkunst fra øverste hylde.

6. DE FORBANDEDE ÅR II (dvd og blu-ray)
De forbandede år fra 2020 var første del af en stor fortælling om nogle af de mest skelsættende år i Danmarks historie. Kan instruktør Anders Refn samle trådene i anden del om historien fra besættelsestiden?

7. FLUGT (dvd samt DRTV)
Historien om dig er med til at gøre dig, til den du er. Men hvad nu hvis din historie er løgn, og du er den eneste, som kender sandheden? Det er den afgørende problematik i den danske animerede dokumentarfilm.

8. VERDENS VÆRSTE MENNESKE (dvd samt Netflix)
Oslo er scenen for fortællingen om den ubeslutsomme Julies gebærden sig ind i voksenlivet. Et ægte generationsportræt, der er værd at sætte tænderne i.

9. ROSE (dvd)
Inger er skizofren. Hendes søster og svoger tager hende med på en bustur til Paris, hvor hun var som helt ung. Det bliver en rejse, der gør stort indtryk på alle i bussen.

10. Bamse (dvd og blu-ray)
Biografisk film om den danske sanger Flemming Bamse Jørgensen, som fokuserer på det problematiske forhold til faren. En fin film, der giver en påmindelse om behovet for at blive set, elsket og anerkendt.




Annoncer