• DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

  • LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

Nyheder

20.03.2017

Kendt roman filmatiseret

Af Johan Schmidt Larsen
Filmversion af romanen "Hytten" havde premiere i amerikanske biografer den 3. marts. Trods kritiske anmel-delser har filmen indtjent 32 mio. dollars.


KENDT ROMAN FILMATISERET

Af Johan Schmidt Larsen

Romanen Hytten (The Shack) er nu filmatiseret og havde premiere i amerikanske biografer den 3. marts. Romanen, der i Danmark er udgivet af forlaget Boedal, fik både ved udgivelsen i USA og i andre dele af verden en del kritiske bemærkninger af kristne anmeldere bl.a. på grund af dens uortodokse og kontroversielle skildring af Treenigheden. Trods kritikken er bogen solgt i mere end 18 mio. eksemplarer.

Brutalt myrdet
Historien handler om Mack, hvis yngste datter bliver bortført under en familieferie. Politiet finder tegn på, at datteren er blevet brutalt myrdet i en forladt hytte i vildmarken. Nogle år senere modtager Mack et mystisk brev - angiveligt fra Gud, der inviterer ham op til hytten, hvor mordet skete.

Filmversionen får en temmelig hård medfart af mange ledende amerikanske filmanmeldere. Det har dog ikke forhindret, at primært kirkefolk strømmer i biografen. I filmens første uge lå den nummer tre på filmlisterne efter Logan og "Get Out" og har indtil nu indtjent 32 mio. dollars.

Hovedrollen som Mack spilles af Sam Worthington (Hacksaw Ridge og Everest), mens rollen som "Gud" er tildelt Octavia Spencer, der særlig er kendt for sine roller i Hidden Figures og Niceville.




Annoncer