• LYKKELAND (serie) DR1 hverdage kl. 17.15

  • FATHER STU nu på dvd

  • VERDENS VÆRSTE MENNESKE i biografen

  • ELVIS i biografen

  • JURASSIC WORLD 3: DOMINION i biografen

  • VILDMÆND nu på dvd og bllu-ray

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på fx blockbuster.dk (dvd 8/8)

Nyheder

03.11.2020

Hemmelig pagt om ufravigelig troskab

Af Johan Schmidt Larsen
Bille August på vej med en film om et sælsomt venskab mellem den unge digter Thorkild Bjørnvig og verdens-stjernen Karen Blixen.

Instruktøren Bille August offentliggjorde for at par år siden, at han ville filmatisere forfatteren Thorkild Bjørnvigs erindringsbog Pagten - om venskabet og den sælsomme pagt, som Bjørnvig indgik med den væsentligt ældre forfatter Karen Blixen.

Filmoptagelserne begyndte i sommer, og filmen får premiere i danske biografer den 15. april 2021.

Bille Augusts film "Pagten" tager udgangspunkt i den unge digters møde med den aldrende verdensstjerne Karen Blixen. Et møde, som bliver skæbnesvangert for to mennesker, som befinder sig i hver sin ende af karrieren. Venskabet resulterer i en hemmelig pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side mod Karen Blixen, mod at den verdensberømte forfatter tager den unge digter under sine vinger. Pagten vender op og ned på deres liv og bringer specielt Bjørnvig helt ud på kanten af livet.

Vi har her på siden tidligere omtalt og anmeldt dokumentarfilmen Bag Blixens maske, som beskriver en lignende relation, som Blixen havde til den senere litteraturprofessor Aage Henriksen. Den film er instrueret af sønnen Morten Henriksen, som ofte var med sin far på Blixens ejendom Rungstedlund.

Af dokumentarfilmen fremgår det, at Karen Blixen offentligt omtalte sig som "storyteller", mens hun over for en snæver kreds af unge litterater – bl.a. Aage Henriksen og Thorkild Bjørnvig – omtalte sig selv som Djævelens veninde og gav ham æren for sin evne til at omforme alt til historier.

Aage Henriksens jævnlige besøg hos Karen Blixen gennem næsten 10 år bragte den senere professor ud på en personlig rejse, som medførte en række okkulte fænomener.
Annoncer