• VALHALLA - på dvd/blu-ray

  • VANDRINGSMANDEN - dokumentar om ARNE HAUGEN SØRENSEN

  • TEMA serier FX WESTWORLD sæson 2

  • Film i genren ROMANCE FX WORKING GIRL

  • TEMA Bibelfilm fx PAUL, APOSTLE OF CHRIST

  • TEMA - kristne film fx BREAKTHROUGH

  • TEMA familiefilm fra 11 år Fx MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL - nu på dvd/blu-ray

Nyheder

26.10.2015

Gyserfilm eller historisk drama

Af Johan Schmidt Larsen
Remake af "Ben-Hur" er på trapperne. Filmen får premiere i danske biografer den 1. september 2016. Jack Huston, Morgan Freeman og danske Pilou Asbæk medvirker.

Lew Wallaces berømte roman Ben-Hur er blevet filmatiseret adskillige gange. Den mest berømte og storslåede version er uden tvivl William Wylers film fra 1959. I filmen fik Charlton Heston fik sit gennembrud som den jødiske prins, der udsættes for falske anklager, og derfor gøres til slave og sendes til galejerne. Filmen huskes af mange biografgængere for romernes nådesløse behandling af slaverne i Romerrigets krigsskibe, for dens lange og flotte væddeløbsscener og ikke mindst for Ben-Hurs skelsættende møde med Kristus. Filmen var på daværende tidspunkt en af Hollywoods største økonomiske satsninger og blev belønnet med 11 Oscars. Siden er roman også blevet produceret som miniserie i 2010.

I 2016 får endnu en version af Ben-Hur premiere. Filmen vises i danske biografer fra den 1. september 2016 og har Timur Bekmambetov som instruktør. Bekmambetov er særlig kendt for sine gyser- og vampyrfilm: "Mørkets Vogtere", "Lysets Vogtere" og Abraham Lincoln: Vampyre Hunter.

Det er uvist, hvor instruktøren særligt vil lægge vægten i den spændende beretning, da der endnu er ikke frigivet en filmtrailer. Mit personlige håb er dog, at Bekmambetov primært holder sig til den originale roman af Lew Wallace. Der skulle nødig gå for meget gyserfilm i historien!

Filmen er delvist optaget i den historiske by Matera i det sydlige Italien. Hovedrollen som Judah Ben-Hur spilles af Jack Huston, mens Sheik Ilderim spilles af Morgan Freeman. Rollen som Pontius Pilatus er betroet den allestedsnærværende danske skuespiller Pilou Asbæk.
Annoncer