2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Nyheder

17.11.2023

Grundtvig kommer hjem i stuen

Af Christian Thomsen
Både DR og TV2 er på vej med serier om Grundtvig.


I den kommende tid bliver der rig mulighed for at fordybe sig i N.F.S. Grundtvigs liv og personlighed. Både DR og TV2 har projekter i støbeskeen om den berømte forfatter, teolog, digter, skolemand, præst, filosof, historiker, debattør og politiker.

DR har i første omgang planlagt et doku-drama i tre afsnit, hvor bl.a. Ulrich Thomsen skal spille Grundtvig. Der vil især være fokus på Grundtvig som digter, præst og politiker.

Anne Garlich, som er programchef i DR siger: "Når vi har valgt at skildre Grundtvig, er det, fordi han har haft enorm betydning for vores kulturarv, og hans tanker og ideer har haft indflydelse på meget af det, vi i dag betragter som en selvfølge: Vores demokrati, vores ytringsfrihed, vores adgang til uddannelse, vores foreningsliv, efterskoler og højskoler og ikke mindst de sange, vi i generationer har sunget til højtider og de store mærkedage i livet."

Dramadokumentaren kan ses på DR i maj 2024.

Også TV2 har planer om en serie om én af de store skikkelser i Danmarks historien. Her er der tale om "et af de største danske TV-projekter nogensinde". I samarbejde med Nordisk Film planlægger de en storserie om Grundtvig. TV2 løfter lidt af sløret for, hvad serien fokuserer på: "Fortællingen begynder i 1801, hvor København var en by med 100.000 indbyggere, der mødtes på kryds og tværs, og hvor det var umuligt at undgå hinanden. Der var kæmpe ulighed, hvor de få fik overdådige middage og væltede sig i forlystelser, mens andre levede ludfattigt. Der var enevælde – folket havde ingen stemmeret, kun kongen bestemte." Skaberen bag denne serie er Maya Ilsøe, som bl.a. har skrevet manuskript til Margrete den første (2021) og tv-serien "Arvingerne" (2014-17).

Optagelserne forventes at gå i gang i 2025.

Kilder:
Digitalt.tv og Nordisk Film
Annoncer