• FULD AF KÆRLIGHED nu med nyt undervisningsmateriale

  • LEE i biografen

  • THE MAURITANIAN nu på MAX udover filmstriben.dk og blu-ray

  • INDERST INDE 2 nu på Disney+ og 30/10 på dvd og blu-ray

  • SOMEONE LIKE YOU på VOD, fx Blockbuster.dk

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) nu på dvd og blu-ray

Nyheder

28.09.2024

Fuld af kærlighed

Af Christian Thomsen
Nyt undervisningsmateriale til filmen ”Fuld af kærlighed” skal bryde et tabu og hjælpe unge til dialog.


Det var ikke en film som alle andre for Christina Rosendahl, da ”Fuld af kærlighed” havde premiere i de danske biografer tidligere på året. Instruktøren som tidligere har stået bag den politiske thriller, Idealisten og biografien om ambassadøren, Henrik Kauffmann i Vores mand i Amerika, havde andet og mere på hjerte, da hun selv satte sig for at skrive manuskriptet til én af årets mest succesfulde danske film.

Christina Rosendahl har nemlig aldrig lagt skjul på, at det er hendes egen familie, der er omdrejningspunkt og inspiration for filmens plagede familie med Lars Ranthe og Stine Stengade i to af hovedrollerne. Instruktøren voksede selv op i en familie, hvor faren var alkoholiker, og hvor mor og børnene skiftevis holdt hånden over faren og forsøgte at bryde fri af ham. Filmens egentlige hovedrolle er derfor også datteren Sofia, fremragende spillet af Viilbjørk Malling Agger, som står i samme situation.

Da filmen Fuld af kærlighed havde premiere i maj måned, turnerede Christina Rosendahl rundt i landet og holdt oplæg om det at være pårørende til en alkoholiker. Med sig havde hun en familieterapeut og sin bror, som også har inspireret til en karakter i filmen. Det var tydeligt, hvad agendaen var: at bryde tabuet omkring alkoholikere i familien.

Nu lancerer Rosendahl og Nimbus film et undervisningsmateriale til filmen, som både er målrettet elever på gymnasier og erhvervsuddannelser. "Når alkohol flytter ind i en familie, påvirker det alle relationer. Hvis vi skal bryde tabuet omkring det at være pårørende til et menneske med alkoholproblemer, kan vi nå rigtig langt ved at tage denne snak allerede, når de unge går på ungdomsuddannelserne. Det er mit store håb, at vi med dette undervisningsmateriale både kan bryde tabuet, men også inspirere til et nyt sprog om dét at være pårørende," siger Christina Rosendahl i en pressemeddelelse.

Undervisningsmaterialet vil bl.a. bestå af samtaleøvelser, rollespil og skriftlige opgaver. Alt sammen baseret på klip fra filmen. Tanken er, at de emner, filmen omhandler gøres relevante og nærværende for de unge.

Den officielle lancering sker i Herning 30. september, lige før den landsdækkende alkoholuge i uge 40.




Annoncer