• TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES (serie) nu på Netflix

  • SOPHIE SCHOLL - DE SIDSTE DAGE nu på filmstriben.dk udover dvd

  • FEM IKKE-PÅSKEDE PÅSKEFILM fx Gran Torino

  • SONING DR2 | 31-03-24 | kl. 17.40

  • POOR THINGS nu på dvd og blu-ray

  • FEM PÅSKEFILM bl.a. THE LAST TEMPTATION OF CHRIST

  • DEN KÆRLIGHED SOM SÆTTER FRI nu på Netflix

Nyheder

05.11.2018

Fra fortvivlelse til tro

Af Johan Schmidt Larsen
Krigsdramaet ”Unbroken” om OL-løberen Louis Zamparini har fået en efterfølger, som fortæller om konsekvensen af løberens radikale møde med Billy Grahams forkyndelse.

Filmen Unbroken fra 2015 handler om den amerikanske OL-løber Louis Zamparini, der under anden verdenskrig måtte afbryde sin løbekarriere for som pilot at blive udsendt til amerikanernes krig mod japanerne i Sydøstasien. På et flyvetogt må flyet nødlande på havet. Zamperini og to andre overlever og opholder sig derefter i en gummibåd i 47 dage, hvor én af dem dør. Det skal imidlertid gå fra ondt til værre, da de to resterende piloter bliver taget til fange af den japanske hær og havner i en krigsfangelejr, hvor særlig Zamparini bliver grusomt tortureret gennem to år. Filmen ender med i rulleteksterne at fortælle, at Zamperini på et tidspunkt vendte tilbage til Japan for at forsone sig med sine bødler.

Glemmer det vigtigste
Filmen, der er iscenesat af skuespilleren Angelina Jolie, fik rigtig gode anmeldelser, men kritiseres også for ikke at fortælle om Zamparinis mirakuløse liv efter krigen. Henrik Højlund skrev her på siden følgende i sin anmeldelse:

"Hvad filmen ærgerligt nok ikke fortæller er, at det, der gjorde det muligt for Zamperini at søge forsoning, var hans møde med den kristne tro, i skikkelse af Billy Grahams forkyndelse. På det tidspunkt var Zamperini stærkt alkoholiseret efter krigens traumer. Men mødet med evangeliet forvandlede hans liv radikalt. Han blev selv prædikant og rejste i 1950'erne til Japan, hvor han mødte flere af sine tidligere fangevogtere. Hans vilje til at tilgive gjorde dybt indtryk på omverdenen, ikke mindst den japanske."

Radikalt møde med Billy Graham
Nu kommer der så en efterfølger til Angelina Jolies film med titlen Unbroken: Path to Redemption. Produceren er stadig Matt Baer, mens instruktørstolen er overtaget af Harold Cronk fra bl.a. Gud er ikke død 2. Desuden er det trosbaserede selskab Pure Flix gået med i projektet.

Mens den første film fortalte historien om Zamparinis ungdom frem til hans hjemkomst fra krigen, handler den nye film, "Unbroken: Path to Redemption", netop om Zamparinis kamp med PTSD og alkoholisme til hans forvandling ved mødet med den kristne tro og Billy Grahams radikale forkyndelse. Det særlige ved denne del af filmen er, at den lille birolle som Billy Graham spilles af barnebarnet Will Graham, der er gået i farens og bedstefarens spor som prædikant og evangelist.




Annoncer